گروه استانها ـ در شرایطی روند همهگیری با سویه جدید ویروس جهش یافته ادامه دارد که کارشناسان تاکید میکنند بیشترین تعداد موارد بستری در مراکز درمانی مربوط به کودکان یک تا ۵ سال است.
– اخبار استانها –
بهگزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، بررسیهای انجام شده در برخی استانها نشان میدهد اگرچه سویه جهش یافته ویروس کرونا نسبت به سویه قبلی بیماری شدید ایجاد نمیکند اما روند افزایشی موارد ابتلا میان کودکان با ویروس امیکرون اکنون عامل نگرانی کارشناسان شده است.
کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به بررسیهای انجام شده تاکید دارند در پیک گذشته میزان درگیری کودکان به بیماری بسیار ناچیز بود و تا حدودی کارشناسان براین باور بودند که کرونا بیماری خطرناکی برای کودکان نیست اما شناسایی سویه جدید ویروس جهش یافته در آفریقای جنوبی ثابت کرد که ویروس منحوس توانایی ایجاد بحران در میان کودکان را نیز داشته و میتواند مشکلات را در جامعه دو چندان کند.
در این زمینه کارشناسان معتقدند دلیل اصلی نگرانی اینجاست که کودکان با توجه به اینکه تقریباً نسبت به خطر ابتلای بیماری نا آگاه هستند و در زمینه رعایت پروتکلهای بهداشتی جدیت کمتری دارند در پیک فعلی بسیار در معرض ابتلا قرار داشته و این روند میتواند زمینه شکلگیری خوشههای خانوادگی را ایجاد کند.
این گروه با اشاره به قدرت سرایت بسیار بالای ویروس امیکرون میگویند: درصورتی که در جمع یک خانواده کودکی به بیماری کرونا مبتلا شود بدون تردید کل خانواده در کمتر از یک روز آلوده شده و این خانواده به عنوان یک خوشه جدید چرخه انتقال را تشکیل داده و به همین ترتیب افراد مرتبط با خانواده مورد نظر درگیر خواهند شد آنهم به این دلیل که کودکان امکان رعایت پروتکلهای بهداشتی را نداشته و موضوع قرنطینه برای آنها تقریباً غیرممکن است و خواسته یا ناخواسته والدین نیز بیمار خواهند شد.
کودکان یک تا 5 سال بیشترین بستری های کرونا هستند
در این زمینه رئیس بیمارستان کودکان اکبر مشهد مقدس ضمن تایید روند افزایشی ابتلای کودکان در پیک ششم اظهار داشت: پس از تایید ورود ویروس جهش یافته آفریقایی به کشور و جمع آوری اطلاعات دقیق از رفتار ویروس مشخص شد ابتلا به امیکرون در نوزادان هم مشاهده شده است، اما بیشترین میزان بستری کودکان بین اطفال یک تا پنج سال است.
این موضوع نشان میدهد در این بازه سنی شدت عفونت و بیماری بالاتر است و علاوه بر افزایش تعداد موارد بستری در مراکز درمانی در این گروه زمینه شکلگیری خوشههای خانوادگی نیز تشدیدشده است.
به گفته وی در شرایط فعلی بهترین راهکار رعایت پروتکلهای بهداشتی و عدم حضور در تجمعها، شبنشینیها است تا به این ترتیب کودکان کمتر در معرض خطر باشند و تزریق واکسن براساس پروتکلهای تعیین شده نیز تکمیل کننده شکست چرخه انتقال خواهد شد.
علائم امیکرون در افرادی که 2 دز واکسن زدهاند
از سوی دیگر کارشناسان با اشاره به اهمیت تکمیل مراحل واکسیناسیون یعنی سه دُز واکسن معتقدند در پیک فعلی بطور کلی سرماخوردگی فصلی نداریم و باید به هرگونه علائم سرماخوردگی توجه ویژه داشت و از همان ابتدا موارد قرنطینه را رعایت کرد.
به گفته این گروه افرادی که مراحل واکسیناسیون خود را تکمیل نکردهاند بیشتر در معرض ابتلا هستند و باید علاوه بر تسریع در تکمیل روند واکسناسیون پروتکلهای بهداشتی را نسبت به دیگران بیشتر رعایت کنند و این علائم را جدی بگیرند.
کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به نتایج دریافتی از تحقیق انجام شده روی گروهی از افراد که تنها دو دُز واکسن دریافت کردهاند میگویند: تحقیقات نشان داد در میان این گروه هشت علامت کلیدی وجود دارد که نباید آنها را نادیده گرفت و به عنوان سرماخوردگی فصلی تلقی کرد و علائم عبارتند از: سرفه، آبریزش بینی، احساس خستگی، گلودرد، سردرد، درد عضلانی، تب و عطسه است.
به گفته این گروه البته سرفه، آبریزش بینی و خستگی از شایع ترین علائم در افراد واکسینه شده است در حالیکه عطسه و تب کمترین شیوع را داشته و در عین حال کارشناسان بهداشت عمومی حالت تهوع را به لیست علائم بیماری در افراد واکسینه شده که به سویه اُمیکرون مبتلا شدهاند اضافه میکنند.
البته این گروه تاکید میکنند براساس یافتههای علمی ابتلا به کرونا با ویروس جهش یافته امیکرون به هیچ عنوان نباید سبک درنظر گرفته شود و هرگونه سادهانگاری نسبت به این ویروس یک اشتباه محاسباتی استراتژیک است که میتواند بحران آفرین باشد بنابراین در جامعه نباید ویروس جهش یافته آفریقایی را دست کم گرفت چون این نوع از ویروس هم میتواند درگیری ریوی ایجاد کرده و نهایتاً برای سلامتی بیمار مشکل آفرین باشد.
اوجگیری امیکرون در استان فارس؛ همه برنامههای اعیاد ماه رجب تعطیل شد رئیس کمیسیون بهداشت مجلس: کودکان هدف اصلی امیکرون هستند امیکرون و دلتا در حال شیوع حداکثری در استان هرمزگان/ فوتیهای کرونا 30 درصد افزایش یافته است + فیلم
استان بوشهر / بستری بیماران کرونایی در مراکز درمانی هشت برابر شد
احمد یزدانپناه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر رعایت اصول بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا و سویه اومیکرون را یک ضرورت دانست و اظهار داشت: لازم است افراد با رعایت همه اقدامات پیشگیرانه از جمله استفاده از ماسک، شستشوی دستان، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و دریافت واکسن کرونا در زمان تعیین شده اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند.
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر از وضعیت نگرانکننده شیوع بیماری کرونا در استان خبر داد و گفت: در حال حاضر 220 بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بوشهر بستری هستند که نسبت به دی ماه امسال افزایش 8 برابری دارد.
یزدانپناه با بیان اینکه در شبانهروز گذشته 143 بیمار جدید در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری شدهاند خاطر نشان کرد: تست کرونای 143 بیمار جدید انجام و 25 نفر آنان مثبت اعلام شده است.
وی با اشاره به اینکه اکنون 27 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند افزود: از مجموع موارد بستری در بخش مراقبتهای ویژه کرونایی، 10 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارد.
یزدانپناه اظهار داشت: متأسفانه روز گذشته یک نفر دیگر به سبب ابتلا به بیماری کرونا فوت شد که در مجموع در 2 سال گذشته 2 هزار و 62 بیمار کرونایی جان خود را از دست دادهاند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: خوشبختانه در شبانهروز گذشته 129 بیمار بخش کرونایی با حال عمومی خوب از بیمارستانهای استان بوشهر ترخیص شدهاند که از این تعداد، ابتلای 49 مورد به کرونا مثبت، قطعی بوده است.
وی با تأکید بر لزوم انجام واکسیناسیون و رعایت دستورالعملهای بهداشتی بیان کرد: از آغاز شیوع کرونا تاکنون 100 هزار نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شدهاند.
استان اصفهان / 497 بیمار مبتلا به جمع کروناییها اضافه شدند
پژمان عقدک در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته 497 مورد مثبت ابتلای قطعی گزارش شده است.
وی افزود: در همین بازه زمانی 990 تست کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گرفته شده که از این میزان 497 مورد مثبت اعلام شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 1230 بیمار کرونایی بستری هستند، گفت: در شبانهروز گذشته 191 بیمار به بیماران بستری اضافه شدند و 153 بیمار هم ترخیص شدند.
عقدک تصریح کرد: 162 نفر هم در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و حال وخیمتری نسبت به بقیه بستریها دارند.
وی ادامه داد: 6 مورد فوتی کرونا در 24 ساعت گذشته گزارش شده که 5 مورد آن قطعی و یک مورد مشکوک به کرونا بودند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به مجموع بیماران کرونایی بستری شده از ابتدا تا کنون، اظهار داشت: 195 هزار و 532 بیمار در اثر ابتلا به ویروس منحوس کرونا بستری شدند که از این تعداد 131 هزار و 278 نفر بهبود و 6 هزار و 443 نفر فوت کردند.
استان قزوین/ نرخ بستریها 45 درصد افزایش داشته است
جلال رحمانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با اشاره به افزایش 16 درصدی موارد قطعی ابتلای روزانه به کرونا در استان اظهار داشت: در 24 ساعت اخیر 233 مورد جدید ابتلا به کرونا در آزمایشگاههای منتخب کووید استان قزوین شناسایی شدند که این آمار در مقایسه با روز گذشته 32 نفر بیشتر شده است.
وی از افزایش 45.3 درصدی نرخ روزانه بستریهای کرونایی در قزوین خبر داد و گفت: در 24 ساعت گذشته 106 بیمار کرونایی جدید در بیمارستانهای استان بستری شدند که این آمار در قیاس با روز قبل 33 نفر افزایش پیدا کرده است.
رحمانی به افزایش 7.2 درصدی آمار بیماران کرونایی بدحال در استان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر 15 بیمار کرونایی با حال وخیم در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان زیر دستگاه کمکتنفسی(ونتیلاتور) بستری شدند که این آمار نسبت به روز پیش یک نفر بیشتر شده است.
وی همچنین از کاهش 37.5 درصدی نرخ مرگومیر کرونایی روزانه در استان خبر داد و گفت: در شبانهروز اخیر 5 بیمار بدحال کرونایی به دلیل علائم شدید بیماری و ضعف جسمانی مفرط جان خود را از دست دادند که این آمار در مقایسه با روز قبل 3 نفر کمتر شده است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین با اشاره به کاهش 29 درصدی نرخ بهبود کرونایی در استان قزوین اضافه کرد: در 24 ساعت گذشته 103 بیمار کرونایی با علائم قطعی بهبود و نقاهت از بیمارستانها و مراکز درمانی استان ترخیص شدند که این آمار از روز گذشته 42 نفر کمتر است.
رحمانی ادامه داد: در نهایت هم آمار مجموع بستریهای کرونایی فعلی استان قزوین با فقط 0.5 درصد کاهش به 388 نفر رسید که در قیاس با روز گذشته 2 نفر کاهش را نشان میدهد.
وی یادآور شد: همچنین آمار پوشش واکسیناسیون دوز اول برای گروه سنی 5 تا 12 سال استان قزوین به 6.44 درصد رسیده و 35.37 درصد هم دوز سوم واکسن کرونا را دریافت کردند. در ضمن 87 درصد جمعیت بالای 12 سال استان قزوین هم دوزهای اول و دوم را تزریق کردهاند.
استان ایلام/ وضعیت نرخ ابتلا نگران کننده است
محمد کریمیان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ایلام، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد 74 هزار و 599 نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شدهاند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 325 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 132 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 25 بیمار جدید در بیمارستانها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافتهها 69 هزار و 503 نفر بوده است.
کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان گزارش نشده است و مجموع فوتشدگان ناشی از کرونا تاکنون یک هزار و 188 نفر بوده است.
استان همدان/ افزایش 10 درصدی مراجعه به مراکز درمانی
بنابر اطلاعات منتشر شده از دانشگاه علوم پزشکی همدان، در روز گذشته 4 بیمار کرونایی در استان جان خود را از دست دادند و آمار فوتی های بیماری از ابتدای اپیدمی تاکنون به سه هزار و 192 نفر رسیده است
در روز گذشته 4 هزار و 273 مورد بیمار تنفسی و مشکوک به کرونا به مراکز درمانی و اورژانس بیمارستانهای همدان مراجعه کردهاند.
در روز گذشته 145 بیمار جدید مبتلا به کرونا شناسایی شدند که 109 نفر از آنها سرپایی مداوا و 36 نفر در بیمارستانها بستری شدند.
دکتر رضا طهماسبی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره وضعیت کرونا در استان همدان، اظهار داشت: روند ابتلا به کرونا در همدان همچنان افزایشی است و هنوز به قله پیک نرسیده ایم.
وی با تاکید بر اینکه در پیک ششم بیشتر بیماران دچار سویه امیکرون شدهاند، تصریح کرد: بیماران زمینهای، کودکان و افراد واکسینه نشده بیش از دیگران در معرض خطر هستند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان از ابتلا و بستری کودکان در بیمارستانهای استان خبر داد و گفت: متاسفانه کار برخی از کودکان به آی سی یو کشیده میشود.
طهماسبی با تاکید بر اینکه در ایام پیک بیماری باید هرگونه سرماخوردگی و علائم تنفسی را کرونا تلقی کرد، اظهار داشت: مردم از حضور در هرگونه دورهمی و تجمعات خودداری کنند.
استان هرمزگان/ روند افزایشی میزان مرگ و میر کرونایی ادامه دارد
فاطمه نوروزیان صبح امروز در خصوص آخرین وضعیت بیماری کرونا در هرمزگان اظهار داشت: متاسفانه شرایط کرونایی در استان هرمزگان مساعد نیز و آمارهای مرگ و میر نگران کننده است.
وی افزود: شرایط کرونایی هرمزگان مساعد نیست و طی 24 ساعت گذشته نیز 3 نفر بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در حال حاضر حدود 9 هزار و 506 نفر به این بیماری مبتلا هستند که با بستری شدن 76 بیمار جدید شمار بیماران بستری به 338 نفر رسیده است.
وی تصریح کرد: از این تعداد 56 بیمار در بخش آی سی یو بستری هستند و حال 10 بیمار وخیم است.
نوروزیان گفت: از مردم میخواهیم در صورتی که علائم بیماری دارند حداقل خود را 5 روز قرنطینه کنند تا بتوان زنجیره انتقال را قطع کرد.
استان کرمان/ 184 بیمار کرونایی جدید در مراکز درمانی بستری شدند
در شرایطی که بهدلیل عادیانگاری و بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی وضعیت کرونایی شهرها روزبهروز بهسمت بحرانی شدن میرود و روند افزایشی نرخ ابتلای روزانه به سویه جدید همچنان ادامه دارد.
سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19 تا ظهر روز قبل اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 474 مورد است.
وی ادامه داد: از این تعداد 284 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 44 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 55 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 19 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 72 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 184 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: با فوت 5 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان، مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 5 هزار و 289 مورد رسیده است.
صحبتی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان دو میلیون و 232 هزار و 346 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را یک میلیون و 969 هزار و 476 مورد و در نوبت سوم 701 هزار و 614 دوز تزریق شده است.
استان گیلان / 97 بیمار با حال وخیم بستری هستند
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان در حال حاضر 674 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان گیلان بستری هستند و روند صعودی آمار بستریشدگان کرونایی همچنان در استان تداوم دارد.
به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان 154 بیمار کرونایی جدید در شبانهروز گذشته به آمار بستریشدگان کرونایی در بیمارستانهای استان گیلان افزوده شدهاند که 97 نفر از این تعداد بیماران کرونایی حال مساعدی نداشته و بدحال هستند.
آمار بستریشدگان کرونایی و مبتلایان جدید کرونایی در استان گیلان همچنان با روند صعودی در حال پیشروی بوده و این در حالی است که در چند هفته اخیر این آمار بستریشدگان کرونایی در بیمارستانهای استان به 118 نفر رسیده بود.
اکنون با بالا رفتن آمار بستریشدگان کرونایی در بیمارستانهای گیلان و به دنبال آن قرمز شدن 14 شهرستان استان، محدودیتهای کرونایی و محدودیتهای تردد بار دیگر به گیلان بازگشته است تا در سایه این محدودیتها و واکسیناسیون بتوانیم چرخه کرونا را کنترل کنیم.
در حال حاضر شهرستانهای تالش، ماسال، رودبار، آستانه اشرفیه، لاهیجان، لنگرود، بندرانزلی، رشت، خمام، صومعهسرا، فومن، املش، سیاهکل و رودسر شهرستانهای قرمز گیلان و شهرستانهای آستارا، رضوانشهر و شفت نیز شهرستانهای نارنجی هستند.
استان فارس/ نرخ ابتلای روزانه همچنان صعودی است
بنا بر آخرین تغییرات اعلام شده از سوی وزارت بهداشت نیمی از شهرستانهای استان فارس در وضعیت پرخطر یا قرمز قرار گرفتند، 13 شهرستان نیز در وضعیت نارنجی هستند و مابقی در وضعیت زرد قرار دارند.
بر این اساس 17 شهرستان شامل آباده، اقلید، خرمبید، پاسارگاد، سرچهان، ارسنجان، زرقان، بیضا، شیراز، سپیدان، ممسنی، فسا، زرین دشت، داراب، لارستان، اوز و خنج در وضعیت قرمز قرار دارند.
همچنین شهرستانهای نیریز، بختگان، خرامه، استهبان، مرودشت، سروستان، کوار، خفر، جهرم، گراش، کازرون، کوهچنار و فراشبند در وضعیت نارنجی و شهرستانهای بوانات، رستم، فیروزآباد، قیروکارزین، لامرد و مهر نیز در وضعیت زرد قرار دارند.
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون دو میلیون و 19 هزار و 16 تست تشخیصی مولکولی و تست سریع در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده، 587 هزار و 946 بیمار مثبت شناسایی شده است.
از مجموع تستهای انجام شده از ابتدای شیوع تاکنون، یک میلیون و 683 هزار و 116 تست تشخیصی مولکولی بوده که 497 هزار و 689 مورد بیمار مثبت قطعی شناسایی شده، همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون 335 هزار و 900 مورد تست سریع انجام شده و 90 هزار و 257 بیمار مثبت شناسایی شده است.
با بستری 218 بیمار جدید در 24 ساعت گذشته، هم اکنون هزار و 319 بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد، 172 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
در 24 ساعت گذشته 9 مورد جدید فوتی کووید19 در فارس ثبت شده و مجموع جان باختگان ناشی از کووید19 از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به هفت هزار و 627 نفر رسید.
در حال حاضر مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستانهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با احتساب سه دُز، به هفت میلیون و 703 هزار و 132 دُز رسیده که از این تعداد سه میلیون و 329 هزار و 587 دُز نوبت اول، سه میلیون و 37 هزار و 160 دُز نوبت دوم و یک میلیون و 336 هزار و 385 دُز نوبت سوم واکسن بوده است.
استان خراسان جنوبی / 17 بیمار در بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی
دبیر ستاد پیشگیری و کنترل کرونا در استان گفت: روز گذشته 180 آزمایش تشخیص مولکولی کرونا در استان انجام شد که 123 بیمار مثبت جدید شناسایی شد.
غلامرضا شریف زاده افزود: از این تعداد 61 مورد از بیرجند، 21 مورد از قاین، طبس و سرایان هر کدام 8 مورد، نهبندان و بشرویه هر کدام 6 مورد، سربیشه و فردوس هر کدام 4 مورد،خوسف، زیرکوه و درمیان هر کدام یک مورد شناسایی شده است.
به گفته دبیر ستاد پیشگیری و کنترل کرونا در استان در حال حاضر 212 بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای خراسان جنوبی بستری هستند که 127 نفر کرونا مثبتند و از این تعداد 17 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که حال 1 نفر نامساعد است.
وی افزود: در شبانه روز گذشته 3 نفر از بیماران جان خود را از دست داده و تعداد فوتیها به یک هزار و 322 نفر رسیده است.
شریف زاده یادآور شد: در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا در استان تا روز گذشته 570 هزار و 127 نفر واکسن نوبت اول، 513 هزار و 898 نفر واکسن نوبت دوم و 186 هزار و 855 نفر واکسن نوبت سوم را دریافت کردند.
استان خراسان رضوی / فعالیت شبانه روزی 10 مرکز خدمات جامع سلامت در مشهد مقدس
محمد پهلوان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس،با بیان اینکه در حال حاضر 30 مرکز خدمات جامع سلامت و درمانگاه در سطح شهر مشهد خدمات سطح یک را به بیماران مبتلا و مشکوک به کرونا در سطح شهر مشهد ارائه میدهنداظهارداشت: از این تعداد فعالیت 10 مرکز شامل مرکز سلامت آب و برق، مرکز سلامت شهرک لشکر، مرکز سلامت وحدت، درمانگاه پنجتن، درمانگاه طبرسی، درمانگاه رضوان، مرکز سلامت احمدی، درمانگاه شریف، درمانگاه آرین و مرکز سلامت امام علی(ع) به صورت شبانه روزی به مراجعین خدمات رسانی میکنند و سایر مراکز مشهد نیز از ساعت 7 و 30 الی 19 و 30 و در برخی از مراکز تا ساعت 24 فعالیت دارند.
وی تصریح کرد: همچنین 20 مرکز نیز در شهرستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ساعت 7 و 30 الی 19 و 30 به بیماران مشکوک و مبتلا به کرونا خدمات ارائه میدهند.
رئیس کمیته رسانه و اطلاعرسانی کووید 19 دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تمامی سطوح بهداشتی و درمانی برای خدمات رسانی به بیماران مبتلا به کرونا در آمادگی کامل هستند تاکید کرد: عموم مردم در صورت ابتلا به علائم بیماری در مرحله نخست ضمن تماس با سامانه 191 و دریافت اطلاعات لازم، به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت منتخب و یا درمانگاه مراجعه کنند.
استان سمنان/ 13 بیمار جدید در 24 ساعت گذشته شناسایی شد
کامران قدس، سرپرست دانشگاه علو پزشکی استان سمنان در گفتوگو با خبرنگاران پیرامون آخرین آمار شیوع بیماری کرونا بیان داشت: از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تاکنون58 هزار و 384 مورد مثبت بیماری کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی PCR در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شده اند.
وی تصریح کرد: در 24ساعت گذشته (از بیست و هفتم الی بیست و هشتم بهمن ماه سال جاری) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 13 بیمار مثبت جدید مبتلا به کرونا در شهرستان تابعه دانشگاه و در مراکز درمانی بستری شدند.
سرپرست دانشگاه علو پزشکی استان سمنان گفت: بدین ترتیب مجموع بیماران بستری شده در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تاکنون به 11 هزار و 420 نفر رسیده است و 46 هزار و 964 بیمار نیز به صورت سرپایی شناسایی شدند.
قدس ادامه داد: کل موارد بهبودی و ترخیص بیماران مبتلا به کرونا از ابتدای بروز و شیوع بیماری در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه به10 هزار و 210 نفر رسید.
کاشان/ کاهش نرخ ابتلای روزانه
کاشان همچنان در وضعیت قرمز قرار دارد و این موضوع نشان از آن دارد که ویروس کرونا در منطقه کاشان همچنان جولان میدهد و پیک ششم کرونا را با افزایش مبتلایان و بستریها تجربه کرده است.
مهدی دلاوری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 34 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد 28 بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و شش بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء بستری شده و بیماری نیز در بیمارستان ثامن شهرستان آران و بیدگل بستری نشده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل پنج ماهه و حداکثر 95 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز بیمار حداقل 36 و حداکثر 84 سال به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.
دلاوری با بیان اینکه تاکنون 272 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 209 بیمار در شهرستان کاشان و 63 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند و از تعداد کل بیماران 28 بیمار به صورت موقت بستری شدند.
وی از بستری 43 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبتهای ویژه در دو مرکز درمانی شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت گذشته متاسفانه یک بیمار آقا 82 سال در شهرستان کاشان بر اثر کرونا جان خود را از دست داده است.
دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 128 مورد میرسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 366 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون شش هزار 870 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند.
وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکلهای بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند.
انتهای پیام/ی