در شرایطی که آمارهای رسمی نشان میدهد در اولین هفته آخرین ماه تابستان ۱۴۰۱ در مجموع روند نزولی همهگیری را نسبت به ماه قبل تجربه میکنیم اما واقعیت امر اینجاست که تب ویروس منحوس نسبت به آغاز فصل گرما هنوز فروکش نکرده است.
– اخبار استان تهران –
بهگزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم از تهران، درشرایطی نگاهی گذرا به آخرین آمار منتشر شده از همهگیری کرونا نشان میدهد دهمین روز شهریور 1401 ادامه روند نزولی نرخ ابتلای روزانه نسبت به دو هفته قبل را تجربه کردهایم اما با کمی دقت بیشتر میبینیم هنوز تب ویروس منحوس نسبت به آغاز فصل تابستان کامل فروکش نکرده است.
کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه میگویند: بررسی رفتار ویروس منحوس بخصوص با فعالیت زیرسویههای امیکرون در کشورمان نشان میدهد شعلههای زیر خاکستر کرونا هنوز در کشور همواره فعال است و درصورت بیتوجهی این شعلهها یکباره زبانه خواهد کشید و بازهم بحرانی تازه در هفتمین پیک کرونا ایجاد میشود.
این گروه همچنین تاکید میکنند نکته نگران کننده اینجاست که اتفاقاً با درنظر گرفتن همین آتش زیر خاکستر کرونا در سراسر کشور شاهد بیتفاوتی کامل هموطنان به موضوع رعایت پروتکلهای بهداشتی و همچنین تکمیل فرآیند واکسیناسیون بودهایم تاجایی که آخرین آمار منتشر شده از میزان مشارکت مردمی در رعایت پروتکلهای تعیین شده بهداشتی از سوی مقامات وزارت بهداشت به سطح غیرقابل تصوری حدود 33.5 درصد در سراسر کشور رسیده است.
کارشناسان معتقند این سطح از میزان مشارکت عمومی در رعایت پروتکلهای بهداشتی در شرایط فعلی به عنوان پاشنه آشیل عبور از پیک هفتم شناخته میشود و با درنظر گرفتن افزایش تقاضای سفر در روزهای پایانی تعطیلات تابستانی احتمال آغاز زودهنگام پیک تازه در دل پیک هفتم وجود دارد بخصوص آنکه در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید نیز قرار گرفتهایم.
این کارشناسان برای اثبات ادعای خود، گریزی به آمارهای ابتدای تابستان سالجاری زدهاند و با مقایسه این اعداد در دوره زمانی یاد شده تاکید دارند رشد قابل توجه نرخ ابتلای روزانه از اولین روز تابستان 1401 به میزان 428.6 درصد یعنی جهش نرخ ابتلای روزانه از رقم 265 نفر در نخستین روز تیرماه گذشته به رقمی معادل 1364 مورد ابتلای روزانه در دهمین روز شهریور رسیده است.
متخصصان بهداشتی همچنین براین باورند که بیتوجهی خانوادهها به موضوع تکمیل واکسیناسیون فرزندان خود براساس پروتکلهای تعیین شده وزارت بهداشت در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید میتواند عامل افزایش نرخ ابتلای خانوادگی در نیمه مهرماه 1401 شناخته شود و بازهم نرخ ابتلای تصاعدی در جامعه ایجاد شود.
شعلههای کرونا هنوز خاموش نشده
دکترسید وحید حسینی رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در این زمینه با بیان اینکه کرونا همچنان در حال چرخش در جامعه است تاکید کرد: تزریق و تکمیل واکسن علیه کروناویروس در کنار رعایت شیوه نامههای بهداشتی، از مهمترین اصول ایمنی در برابر این بیماری است.
حسینی ادامه داد: رسیدن به ایمنی عمومی جامعه در برابر بیماری کووید19، نیازمند پایبندی مردم به تکمیل واکسیناسیون علیه کروناویروس و رعایت جدی شیوه نامههای بهداشتی در برابر این بیماری است.
مسوول ارشد حوزه سلامت فارس با اشاره به نزدیک شدن به بازگشایی مدارس و با توجه به ضرورت پوشش واکسیناسیون کودکان علیه کروناویروس، از والدین خواست تا مشارکت جدی تری در واکسیناسیون فرزندان خود داشته باشند و البته افرادی که دارای بیماریهای زمینهای هستند نباید نسبت به موضوع تکمیل فرآیند واکسیناسیون خود بیتفاوت باشند.
واقعیت آماری از ابتدای تابستان چیست؟
در این شرایط کارشناسان بهداشت و درمان تاکید میکنند اگرچه امروز در شرایط نگران کنندهای از نظر همهگیری کرونا در کشورمان قرار نداریم اما همانطور که بارها اشاره شده نباید نسبت به شرایط فعلی دچار اشتباه محاسباتی شده و با بیتوجهی به رعایت پروتکلهای بهداشتی زمینه شکلگیری پیکتازهای از همهگیری در کشورمان را فراهم کنیم ، چون مقایسه آمارهای رسمی منتشر شده از اولین روز تابستان سال جاری با دهمین روز از شهریورماه همین سال نشان میدهد همواره در مدار صعود اما کاملا زیرپوستی نرخ ابتلا قرار گرفتهایم.
این گروه با اشاره به مقایسه نرخ ابتلای روزانه ثبت شده در دو سوی این دوره زمانی میگویند: توجه به افزایش 428.6 درصدی نرخ ابتلای روزانه در این دوره تاکیدی غیرقابل انکار از این واقعیت است که نباید و نمیتوانیم به فعالیت زیرپوستی سویههای جهشیافته اومیکرون بیتفاوت باشیم، چون در ابتدای دوره تنها 265 مورد نرخ ابتلای روزانه داشتیم و در پایان دوره به رقم 1364 مورد رسیده است.
از سوی دیگر ادامه روند فعالیت ویروس منحوس در دوره مورد نظر باعث شده که نرخ بستری روزانه بیماران کرونایی در مراکز درمانی از روزی 67 مورد در ابتدای تابستان به رقمی معادل 312 نفر رسیده و رشدی نزدیک به 365.6 درصد را ثبت کرده است و در ادامه ورود بیماران بدحال به بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانی هم نرخ رشد 24.30 درصدی را در این بازه زمانی تجربه کرده است یعنی از رقم 251 مورد به 1043 نفر رسیده است.
اما نکته نگران کننده با درنظر گرفتن این باور میان مردم که اومیکرون کشندگی کمتری نسبت به سویههای قبلی دارد اینجاست که میبینیم در همین دوره زمانی یعنی از اول تابستان تا دهمین روز شهریور 1401 نرخ موارد فوتی با جهشی قابل توجه یعنی هشت برابر شدن از 3 نفر در 24 ساعت به 27 مورد رسیده است و مهر تایید به نگرانی کارشناسان آنجا زده میشود که میبینم تعداد شهرهای پرخطر نیز یکباره جهشی باور نکردنی در ابتدا و انتهای دوره را به خود دیده یعنی از عدد صفر به 64 مورد رسیده است.
جدیدترین اخبار کرونا در ایران| کاهش مرگومیر در اکثر استانها/ شکایت بهداشتی مردم از نانواییها + نقشهجدیدترین اخبار کرونا در ایران| کاهش تعداد شهرهای قرمز/ 163 شهر در وضعیت نارنجی/ موج هفتم در حال گذر است + نقشهجدیدترین اخبار کرونا در ایران| خطر اپیدمی در کمین سالمندان/ جهش ویروس "همهگیری" را افزایش داد + نقشه
استان بوشهر/ یک مورد فوتی در 24 ساعت گذشته
حسن ملکیزاده سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از روند نزولی ابتلا به کرونا در استان خبر داد و اظهار داشت: تعداد بستری بخش کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر نسبت به هفته قبل بیش از 60 درصد کاهش یافته و اکنون 65 بیمار کرونایی بستری هستند.
وی بیان کرد: روز گذشته 32 بیمار جدید در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری شده و 25 بیمار این بخش نیز با حال خوب از بیمارستان ترخیص شدند.
وی اضافه کرد: اکنون 10 بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بوشهر تحت مراقبت ویژه قرار دارد و 3 نفر در وضعیت حاد این بیماری هستند.
ملکیزاده از ثبت یک فوتی جدید کرونایی در استان بوشهر خبر داد و افزود: تعداد جانباختگان بیماران کرونا استان بوشهر به 2 هزار و 220 نفر رسید.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان بوشهر خاطرنشان کرد: تعداد کل مبتلایان به کرونا از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون 108 هزار و 400 نفر بوده است.
استان خراسان رضوی/ روند بستری بیماران کرونایی روند نزولی دارد
محمد پهلوان کاشی رئیس کمیته رسانه و اطلاع رسانی ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقدس در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از مشهدمقدس، اظهارداشت: در حال حاضر 255 بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند که 202 نفر از این تعداد متعلق به دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 70 بیمار بدحال مبتلا به کرونا در بخش های مراقب ویژه بستری هستند که 60 نفر از این تعداد در دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند تصریح کرد: بر اساس بررسی های انجام شده، بیشتر بیماران بستری در این بخش ها نسبت به تکمیل و یا دریافت واکسن کم توجهی داشته اند.
رئیس کمیته رسانه و اطلاع رسانی ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طی یک روز گذشته 90 بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان بستری شدند که 75 نفر از این تعداد در مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند.
پهلوان با بیان اینکه در 24 ساعت گذشته409 نفر به مراکز خدمات جامع سلامت منتخب و اورژانس بیمارستان ها مراجعه و خدمات سرپایی دریافت کردند از عموم مردم خواست، با رعایت دستورالعمل های بهداشتی، استفاده از ماسک، حفظ فاصله اجتماعی و تکمیل واکسیناسیون در قطع زنجیره انتقال کرونا مشارکت داشته باشند.
استان کرمان/ 104 نفر در مراکز درمانی بستری هستند
براساس آخرین به روزرسانیهای نقشه کرونایی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت از 5 شهریور، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز استان کرمان از 12 مورد به 7 مورد کاهش و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی از 5 شهر به 9 شهر افزایش یافته است؛ همچنین تعداد شهرهای با وضعیت زرد از 6 شهر به 7 شهر رسیده است و متاسفانه هیچ شهری در استان کرمان در وضعیت آبی کرونایی قرار ندارد.
سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19، تا روز گذشته، اظهار داشت: 17 مورد مثبت بستری جدید کرونایی در بیمارستانهای استان کرمان داشتیم که از این تعداد 6 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 3 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 5 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، یک مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 2 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان است.
وی با بیان اینکه تعداد موارد بستری قطعی مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 104 نفر است، گفت: تعداد فوتیهای قطعی ابتلا به کووید 19 در 24 ساعت گذشته در استان 2 مورد بوده که مجموع جانباختگان کرونا در استان به 5 هزار و 803 نفر رسیده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان واکسن تزریق شده جمعیت بالای 12 سال در استان کرمان را 2 میلیون و 359 هزار و 513 دوز واکسن تزریق شده نوبت اول، 2 میلیون و 94 هزار و 691 دوز واکسن تزریق شده نوبت دوم، 928 هزار و 493 دوز واکسن تزریق شده نوبت سوم و 95 هزار و 653 دوز واکسن تزریق شده نوبت چهارم است.
کاشان/ روند نزولی نرخ ابتلا در منطقه
مهدی دلاوری معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته سه بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: دو بیمار در کاشان بستری شدند که حداقل 56 و حداکثر 67 سال سن دارند و در شهرستان آران و بیدگل نیز یک بیمار با 51 سال بستری شده است.
وی با بیان اینکه 16 بیمار حاد تنفسی در شهرستان کاشان بستری شده است، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز هفت بیمار در بیمارستان این شهرستان به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شده است و در مجموع 23 بیمار حاد تنفسی در دو شهرستان کاشان و آران و بیدکل بستری هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه تاکنون چهار بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری در بخش مراقبت ویژه بستری هستند، ابراز داشت: خوشبختانه موارد فوتی در منطقه طی 24 ساعت گذشته در منطقه کاشان به ثبت نرسیده است.
دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به هفت مورد رسید، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 24 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون شش هزار 969 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند.
وی با بیان اینکه تاکنون دز نخست ویژه افراد پنج سال به بالا 78.14 درصد جامعه هدف تزریق کردند، تاکید کرد: 71.37 درصد از جامعه هدف افراد بالای پنج سال نیز دز دوم واکسن کرونا خود را تزریق کردند اما نوبت سوم در جامعه هدف بالای 18 سال به 36.63 درصد میرسد و 9 هزار و 834 دز چهارم نیز تاکنون تزریق شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکلهای بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند.
استان سمنان/ مراجعه 136 بیمار مشکوک به مراکز درمانی
آن گونه که سخنگوی ستاد مقابله با کرونا در استان سمنان اعلام کرده است؛ در شبانه روز گذشته 136 بیمار با علائم مشکوک به کرونا به مراکز درمانی استان سمنان مراجعه کردند که این تعداد نسبت به روز گذشته 21 نفر کاهش داشت.
حجتالله یحیایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سمنان، با بیان اینکه از مجموع مراجعان مشکوک به کرونا به مراکز درمانی استان سمنان، 40 نفر مربوط به جمعیت زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شاهرود و 96 نفر نیز مربوط به جمعیت زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان بوده است عنوان کرد: از مجموع این تعداد تست کرونای هشت نفر در استان سمنان در شبانهروز گذشته مثبت شد که سهم شهرستانهای شاهرود و میامی 2 نفر و سایر شهرستان دیگر استان سمنان نیز 6 نفر بوده است.
به گفته سخنگوی ستاد مقابله با کرونای استان سمنان، تعداد تستهای مثبت کرونا در استان سمنان در شبانهروز گذشته نسبت به روز پیش از آن سه نفر کاهش داشته است.
یحیایی با اشاره به بستری شدن یک نفر از مجموع مبتلایان قطعی به کرونا در 24 ساعت گذشته بیان کرد: این تعداد بیمار در بیمارستانهای شهرستانهای زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان بستری شدهاند و مجموع بستری شدهها در بخش کرونای بیمارستانهای استان سمنان نسبت به روز پیش از آن یک نفر کاهش یافته است.
وی با اشاره به اینکه در شبانهروز گذشته 7 بیمار قطعی مبتلا به کرونا در استان سمنان نیز روند درمانی خود را به صورت سرپایی آغاز کردهاند عنوان کرد: 2 بیمار سرپایی مبتلای قطعی به کرونا در جمعیت زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود و پنج بیمار تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان به ثبت رسیده است.
به گفته سخنگوی ستاد مقابله با کرونای استان سمنان، مجموع بیماران سرپایی شناسایی شده مبتلا به کرونا در استان سمنان در شبانهروز گذشته نسبت به روز پیش بدون تغییر بوده است.
یحیایی با اشاره به اینکه در شبانه روز خوشبختانه مورد فوتی ناشی از ابتلا به کرونا در استان سمنان ثبت نشد خاطرنشان کرد: در مجموع 13 بیمار بدحال مبتلا به کرونا در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان سمنان بستریاند که از این تعداد 7 بیمار در بیمارستانهای شهرستانهای زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان و 6 بیمار در بیمارستانهای زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود بستری شدهاند.
وی با اشاره به اینکه در مجموع و با احتساب بیماران مشکوک به کرونا، در شبانهروز گذشته پنج بیمار در بخشهای کرونای بیمارستانهای استان سمنان بستری شدهاند اضافه کرد: از این تعداد 2 نفر در بیمارستانهای زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان و 3 نفر نیز در بیمارستانهای زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود بستری شدهاند.
استان کردستان/شناسایی 22 بیمار جدید و 2 فوتی
فریدون عبدالملکی پیشازظهر امروز در گفتوگو با خبرنگاران به تشریح آخرین وضعیت کرونا در استان پرداخت و اظهار داشت: در 24ساعت گذشته 22 بیمار جدید مبتلا به کروناویروس در کردستان شناسایی شده است.
وی افزود: متأسفانه در 24 ساعت گذشته دو بیمار مبتلا به کرونا در استان کردستان فوت کرده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر 80 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری بوده که 18 نفر از آنان در بخش مراقبتهای ویژه ICU تحت مداوا هستند.
عبدالملکی با اشاره به اینکه در شبانهروز گذشته 339 نفر کردستانی دوز یادآور تزریق کردهاند، تصریح کرد: تزریق واکسن و رعایت پروتکلهای بهداشتی تنها راهکار مقابله با ویروس کرونا است که امیدواریم شهروندان نسبت به این امر مهم بیتوجه نباشند.
استان اصفهان/ شناسایی 136 بیمار جدید در 24 ساعت گذشته
پژمان عقدک سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در جمع خبرنگاران در مورد وضعیت آمار بیماری کرونا در استان اصفهان (به جز کاشان و آران و بیدگل)، اظهار داشت: از ابتدای همهگیری ویروس کرونا یک میلیون و 535 هزار و 458 مورد ابتلای قطعی و مشکوک به کرونا و کل موارد ابتلای قطعی به کرونا در استان 513 هزار و 19 نفر در استان اصفهان شناسایی شدند.
وی افزود: موارد نمونه گرفته شده در 24 ساعت گذشته (احتمالاً بیمار) 615 نفر و موارد مثبت ابتلای قطعی 136 مورد و هیچ مورد فوتی بر اثر ابتلاء به کرونا گزارش شده است .
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه 215 هزار و 408 نفر تعداد کل بستریشدگان کرونا از ابتدا تاکنون بوده، گفت: در حال حاضر تعداد بستریشدگان فعلی در بیمارستانها 244 نفر است و تعداد بیماران بستری 24 ساعت گذشته در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان 50 نفر است که از این تعداد 41 بیمار در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان هستند.
عقدک ادامه داد: 11 هزار و 938 نفر آمار کل فوتشدگان قطعی و شش هزار و 886 نفر فوتشدگان مشکوک کرونا از ابتدای همهگیری این ویروس در استان اصفهان (به جز شهرستانهای کاشان و آرانوبیدگل) بوده است.
استان قزوین/ نرخ بستریها 20 درصد افزایش یافت
جلال رحمانی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین از کاهش 17.5 درصدی موارد قطعی ابتلای روزانه به کرونا خبر داد و اظهار داشت: در 24 ساعت اخیر 33 مبتلای کرونایی جدید در آزمایشگاههای منتخب کووید استان قزوین شناسایی شد که این آمار در مقایسه با روز پیش 7 نفر کاهش یافته است.
وی با اشاره به افزایش 20 درصدی موارد روزانه بستریهای کرونایی خبر داد و گفت: در شبانهروز گذشته 31 بیمار کرونایی جدید با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای استان قزوین بستری شدند که این آمار نسبت به روز قبل 5 نفر افزایش داشته است.
رحمانی به افزایش 9 درصدی تعداد بیماران بدحال کرونایی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر 12 بیمار کرونایی با حال وخیم جسمی و ننفسی در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان قزوین زیر دستگاه ونتیلاتور بستری شدهاند که این آمار در قیاس با روز گذشته یک نفر بیشتر شده است.
وی همچنین از صفر شدن نرخ مرگومیر کرونایی در استان قزوین خبر داد و گفت: در 24 ساعت گذشته هیچ مرگ ناشی از ابتلا به کرونا در شبکه بهداشت و درمان استان قزوین ثبت نشده است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین در ادامه به افزایش 30 درصدی موارد بهبودیافتگان روزانه کرونایی اشاره کرد و گفت: در شبانهروز اخیر 26 بیمار کرونایی با علائم قطعی بهبود و نقاهت از بیمارستانهای قزوین مرخص شدند که این آمار نسبت به روز پیش 6 نفر افزایش یافته است.
رحمانی از افزایش 2.6 درصدی جمعیت کل بستریهای کرونایی استان قزوین خبر داد و افزود: در حال حاضر 121 بیمار کرونایی به دلیل داشتن علائم تنفسی حاد در بیمارستانهای استان قزوین بستری شدهاند که این آمار در مقایسه با روز گذشته 3 نفر افزایش یافته است.
درحال تکمیل… .
انتهای پیام/ی