براساس آخرین اعلام وزارت بهداشت، سالمندان و افراد با بیماریهای زمینهای و نقص ایمنی، درخطر بیشتری قرار دارند و آنطور که تصویربرداری از بیماران نشان میدهد در مراحل حاد، ریه بیماران هم درگیر میشود.
– اخبار استانها –
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، با کاهش آمار مبتلایان و فوتیهای ناشی از ویروس کرونا بعد از پیک ششم، برخیها معتقد بودند دیگر شاهد موج جدیدی از ویروس نخواهیم بود، اما از نیمه دوم تیرماه بهیکباره شاهد اوجگیری کرونا در اکثر نقاط جهان بهویژه ایران هستیم بهطوری که دبیرکل سازمان بهداشت جهانی در گفتوگویی اظهار کرد: موارد ابتلاء به کرونا در 110 کشور جهان در حال اوجگیری است و موارد ابتلای جهانی 20 درصد افزایش داشته است و تعداد فوتیها نیز روندی صعودی دارند.
مسئولان مراکز درمانی، متخصصان عفونی بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها و پزشکان در مطبها، از افزایش میزان مراجعه بیماران با نشانههای کرونا که اغلب بهشکل سرماخوردگی است، خبر میدهند و حالا همین افزایش، در آمارهای روزانه وزارت بهداشت از شیوع کرونا در کشور هم مشخص است بهنحوی که شمار بیماران در دو هفته گذشته افزایش قابلتوجهی داشته است و براساس آخرین اعلام وزارت بهداشت، سالمندان و افراد با بیماریهای زمینهای و نقص ایمنی، درخطر بیشتری قرار دارند و آنطور که تصویربرداری از بیماران نشان میدهد در مراحل حاد، ریه بیماران هم درگیر میشود.
علائم ابتلاء شبیه سرماخوردگی است؛ البته اگر عفونتها از بالا به پایین باشد، حکایت از درگیری ریه دارد: هماکنون سویه غالب همان BA.4 و BA.5 است. با اینکه تغییرات محسوس در تعداد مبتلایان دیده میشود اما هنوز روی آمار بستریشدههای آیسییو این تغییرات را نمیبینیم؛ بنابراین این امید وجود دارد که بیماری با شدت پایین، افراد را بهمدت حدود سه هفته درگیر کند و تعداد فوتیها افزایش پیدا نکند.
بعید بهنظر میرسد که دوباره درگیر پاندمی کرونا شویم؛ اما بههرحال اینها نشانههای ورود به موج هفتم کروناست، اگر موارد ابتلاء بالاتر رود، ممکن است درگیر پیک شویم. اُمیکرون مانند دلتا نیست، نباید مردم را ترساند اما باید احتیاط کرد درمان کرونا پرهزینه است، حالا هم نسبت به قبل، میزان هزینه درمان کرونا، بیشتر است؛ بنابراین هر ابتلاء و بستری، بسیار هزینهبر خواهد بود و باید از ابتلای افراد جلوگیری شود.
آنچه مسلم است، موارد ابتلاء از نوع امیکرون است و زیرسویه BA5 در ایران شناسایی شده است. آمار فوتیها هم با کمی نوسان، بالا رفت اما بهگفته متخصصان عفونی، هنوز نگرانی از بابت تعداد فوتیها وجود ندارد، اما استانهای دارای وضعیت هشدار یا وضعیت قرمز هم رو به افزایش است، بهطوری که علاوه بر استانهای خوزستان، آذربایجان غربی، هرمزگان، کردستان و سیستان و بلوچستان که در وضعیت قرمز قرار دارند، موارد بستری در استانهای تهران، خراسان رضوی و بوشهر در حال افزایش است و 15 استان کشور در وضعیت هشدار کرونا قرار گرفتهاند.
در مطالعات جدید مشخص شده که پدیده "ابتلای مجدد" به کرونا در زیرسویههای جدید اُمیکرون برخلاف سایر واریانتها که سه ماه بود، به حدود 4 هفته رسیده است. اگر فردی مبتلا به زیرسویه BA.1 شده، ممکن است 4 هفته بعد به همان زیرسویه یا زیرسویههای دیگر اُمیکرون از جمله BA.2 یا BA.4 یا BA.5 مبتلا شود. در واریانت های قبلی، سیستم ایمنی فرد باعث جلوگیری از عفونت مجدد می شد ولی در مورد زیرسویه های اُمیکرون تا حدود زیادی وجود ندارد و عفونت تا 4 هفته بعد از ابتلا، محتمل است.
زیرسویه BA.2.75 در هند شناسایی و گزارش شده است و سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که این زیر سویه باید بررسی و رصد شود و در حال حاضر اطلاعاتی نداریم که این زیرسویه موجب شدت بیماری نسبت به زیرسویه های دیگر اُمیکرون می شود یا خیر اما به نظر نمی رسد باتوجه به یافته ها، چنین مسالهای صادق باشد، اما متاسفانه واریانت های جدید موجب افزایش سرایت بیماری، افزایش ظرفیت فرار ویروس از سیستم ایمنی، کاهش میزان آنتی بادی و افزایش ابتلای مجدد افراد شده و شاهدیم که 6 هفته است که در سراسر دنیا موارد ابتلا و متعاقب آن مرگ و میر کرونا افزایش قابل توجهی یافته است.
دلیل اصلی افزایش ابتلا و مرگها این است که جهان انتظار نداشت کرونا در این فصل شروع مجدد داشته باشد و همه خود را پاییز و زمستان آماده کرده بودند. بنابراین احتمالاً پاییز و زمستان سختی در پیش خواهیم داشت. حتی کشور امارات که ادعای پوشش 100 درصدی واکسیناسیون داشت دچار جهش ویروس و همهگیری شد، آنچه مسلم است موارد افزایش در سالمندان رو به تشدید و تزاید است و جمعیت بالای 60 سال کشور نیاز به توجه بیشتر دارند. باید به نسبت میزان این جمعیت و نیز قشر بیماران خاص در هر استان، تزریق دز یادآور افزایش یابد. همچنین از سهل انگاری در رعایت پروتکل های بهداشتی باید جلوگیری کرد.
جدیدترین وضعیت کرونایی در استانها
استان قزوین/ 2 بیمار جان خود را از دست دادند
جلال رحمانی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین از افزایش 14 درصدی موارد قطعی ابتلای روزانه به کرونا در استان خبر داد و اظهار داشت: در 24 ساعت اخیر 25 مبتلای کرونایی جدید در آزمایشگاههای منتخب کووید استان قزوین شناسایی شدند که این آمار در قیاس با روز قبل 3 نفر افزایش داشته است.
وی با اشاره به کاهش 40 درصدی موارد بستریهای روزانه کرونایی در استان قزوین اضافه کرد: در شبانهروز گذشته 21 بیمار کرونایی جدید با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای استان قزوین بستری شدند که این آمار در مقایسه با روز پیش 14 نفر کاهش یافته است.
رحمانی از کاهش 33 درصدی تعداد بیماران بدحال کرونایی خبر داد و گفت: در حال حاضر 10 بیمار کرونایی با حال وخیم جسمی و تنفسی در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان قزوین با اتصال به دستگاه ونتیلاتور ادامه حیات میدهند که این آمار 5 نفر از روز گذشته کمتر شده است.
وی به افزایش 100 درصدی و 2 برابر شدن نرخ مرگومیر کرونایی در استان قزوین اشاره کرد و افزود: در 24 ساعت گذشته 2 بیمار کرونایی بدحال به دلیل علائم شدید بیماری و ضعف جسمانی مفرط جان خود را از دست دادند که این آمار نسبت به روز قبل یک نفر افزایش یافته است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین در ادامه از کاهش 18 درصدی موارد روزانه بهبودیافتگان کرونایی خبر داد و گفت: در شبانهروز اخیر 35 بیمار کرونایی با علائم قطعی بهبود و نقاهت از بیمارستانهای استان قزوین ترخیص شدند که این آمار نسبت به روز گذشته 8 نفر کمتر شده است.
رحمانی با اشاره به کاهش 11 درصدی جمعیت کل بستریهای کرونایی استان قزوین ادامه داد: در حال حاضر 120 بیمار کرونایی به خاطر علائم تنفسی حاد در بیمارستانهای استان قزوین بستری شدهاند که این آمار در مقایسه با روز قبل 15 نفر کاهش یافته است.
استان کردستان/شناسایی 44 بیمار جدید
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، فریدون عبدالملکی پیشازظهر امروز در گفتوگو با خبرنگاران به تشریح آخرین وضعیت کرونا در استان پرداخت و اظهار داشت: در شبانهروز گذشته 44 بیمار جدید مبتلا به کروناویروس در کردستان شناسایی شده است.
وی از فوت دو بیمار مبتلا به کروناویروس در کردستان خبر داد و گفت: هماکنون 97 بیمار کرونایی در بیمارستانهای سطح استان بستری هستند که از این تعداد 17 نفر در بخش مراقبتهای ویژه ICU بستری است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان تزریق واکسن یادآور کرونا را بهترین راهکار برای مقابله با کرونا دانست و خاطرنشان کرد: در شبانهروز گذشته 365 نفر از همشهریان نسبت به تزریق دوز یادآور اقدام کردهاند.
عبدالملکی با اذعان به اینکه شهر سنندج همچنان در وضعیت قرمز کرونا است، افزود: عبور از این شرایط بحرانی نیازمند رعایت پروتکلهای بهداشتی، استفاده از ماسک و خودداری از ترددهای غیرضروری است.
استان بوشهر/ بستری 95 بیمار در یمارستانها
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر حسن ملکیزاده سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان بوشهر اظهار داشت: تعداد بیماران بستری در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر به 95 نفر کاهش یافت و این درحالی است که در شبانهروز گذشته 41 بیمار جدید در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری شدهاند.
وی درباره بیماران بستری در بخشهای ICU چنین گفت: در حال حاضر 13 بیمار مبتلا به کرونا در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان بوشهر بستری شدهاند که از این تعداد 4 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به موارد فوتی ناشی از کرونا در استان بوشهر خاطر نشان کرد: متاسفانه یک بیمار کرونایی 88 ساله با سابقه فشار خون بالا در شبانه روز گذشته جان خود را از دست داد.
وی ادامه داد: از آغاز شیوع کرونا تاکنون 2 هزار و 215 نفر در استان بوشهر به سبب ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند. خوشبختانه در شبانهروز گذشته 48 بیمار بخش کرونایی با حال عمومی خوب از بیمارستانهای استان بوشهر ترخیص شدهاند. از آغاز شیوع ویروس کرونا تاکنون 108 نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شدهاند.
کاشان/ بستری بیماران افزایش یافت
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، در آخرین بروزرسانی شرایط کاشان در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارد و این موضوع نشان از آن است که شرایط کرونایی در منطقه بهبود پیدا کرده است در حالی که آران و بیدگل در وضعیت آبی قرار گرفته است.
مهدی دلاوری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته پنج بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: دو بیمار در کاشان بستری شدند که حداقل 78 و حداکثر 83 سال سن دارند و در شهرستان آران و بیدگل نیز سه بیمار با حداقل 63 و حداکثر 90 سال بستری هستند.
وی با بیان اینکه 32 بیمار حاد تنفسی در شهرستان کاشان بستری شده است، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز 9 بیمار در بیمارستان این شهرستان به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شده است و در مجموع 41 بیمار حاد تنفسی در دو شهرستان کاشان و آران و بیدکل بستری هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه تاکنون هشت بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری در بخش مراقبت ویژه بستری هستند، ابراز داشت: خوشبختانه موارد فوتی در منطقه طی 24 ساعت گذشته در منطقه کاشان به ثبت نرسیده است.
دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به هشت مورد رسید، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 28 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون شش هزار 969 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند.
وی با بیان اینکه تاکنون دز نخست ویژه افراد پنج سال به بالا 78.10 درصد جامعه هدف تزریق کردند، تاکید کرد: 71.32 درصد از جامعه هدف افراد بالای پنج سال نیز دز دوم واکسن کرونا خود را تزریق کردند اما نوبت سوم در جامعه هدف بالای 18 سال به 36.53 درصد میرسد و 9 هزار و 298 دز چهارم نیز تاکنون تزریق شده است.
استان کرمان/ بستری 138 بیمار قطعی در بیمارستانها
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، براساس آخرین به روزرسانیهای نقشه کرونایی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت از 29 مرداد، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز استان کرمان از 3 مورد به 12 مورد افزایش و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی از 16 شهر به 5 شهر کاهش یافته است؛ همچنین تعداد شهرهای با وضعیت زرد از 4 شهر به 6 شهر رسیده است و متاسفانه هیچ شهری در استان کرمان در وضعیت آبی کرونایی قرار ندارد.
سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19، تا روز گذشته، اظهار داشت: 44 مورد مثبت بستری جدید کرونایی در بیمارستانهای استان کرمان داشتیم که از این تعداد 21 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 6 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 8 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، یک مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 8 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان است.
وی با بیان اینکه تعداد موارد بستری قطعی مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 138 نفر است، گفت: تعداد فوتیهای قطعی ابتلا به کووید 19 در 24 ساعت گذشته در استان 3 مورد و مجموع جانباختگان کرونا در استان به 5 هزار و 792 نفر رسیده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان واکسن تزریق شده جمعیت بالای 12 سال در استان کرمان را 2 میلیون و 357 هزار و 272 دوز واکسن تزریق شده نوبت اول، 2 میلیون و 91 هزار و 924 دوز واکسن تزریق شده نوبت دوم، 923 هزار و 805 دوز واکسن تزریق شده نوبت سوم و 87 هزار و 487 دوز واکسن تزریق شده نوبت چهارم است.
استان اصفهان/ 5 بیمار جان خود را از دست دادند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، پژمان عقدک سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در جمع خبرنگاران در مورد وضعیت آمار بیماری کرونا در استان اصفهان (به جز کاشان و آران و بیدگل)، اظهار داشت: از ابتدای همهگیری ویروس کرونا یک میلیون و 531 هزار و 852 مورد ابتلای قطعی و مشکوک به کرونا و کل موارد ابتلای قطعی به کرونا در استان 512 هزار و 123 نفر در استان اصفهان شناسایی شدند.
وی افزود: موارد نمونه گرفته شده در 24 ساعت گذشته (احتمالاً بیمار) 640 نفر و موارد مثبت ابتلای قطعی 169 مورد و 5 فوتی بر اثر ابتلاء به کرونا گزارش شده است .
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه 214 هزار و 827 نفر تعداد کل بستریشدگان کرونا از ابتدا تاکنون بوده، گفت: در حال حاضر تعداد بستریشدگان فعلی در بیمارستانها 352 نفر است و تعداد بیماران بستری 24 ساعت گذشته در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان 57 نفر است که از این تعداد 63 بیمار در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان هستند.
عقدک ادامه داد: 11 هزار و 920 نفر آمار کل فوتشدگان قطعی و شش هزار و 877 نفر فوتشدگان مشکوک کرونا از ابتدای همهگیری این ویروس در استان اصفهان (به جز شهرستانهای کاشان و آرانوبیدگل) بوده است.
گزارش در حال تکمیل