مسجد نقشینه کجاست؟ آران و بیدگل بناهای تاریخی فراوانی را در خود جای داده اند که مسجد نقشینه یکی از آن ها می باشد و به عنوان قدیمی ترین اثر تاریخی شناخته می شود.
اگر قصد دارید برای بازدید از این مسجد بروید می توانید با مراجعه به مجله مستر بلیط تمامی اطلاعاتی را که نیاز دارید به دست آورید.
تاریخچه مسجد نقشینه
مسجد نقشینه از آثار دوران سلجوقیان می باشد که در زمان صفویان مورد مرمت قرار گرفت. این بازسازی به سال 1076 باز می گردد که توسط حاج بابا قاسم بیگدلی بازسازی شده است و به همین علت است که خیلی از مردم آن را با اسم مسجد حاجی بابا قاسم می شناسند.
دلیل انتخاب مسجد به این اسم نقش و نگارهایی می باشد که در زمان حکومت صفویان به آن اضافه نمودند، این بنا مساحتی حدود 1200 متر مربع دارد حوض خانه نقشینه در شمال شرقی مسجد واقع بوده و کارگاه شعر بافی هم در سمت شرقی مسجد مشغول به فعالیت بوده است حتی امروزه هم شعربافان این محله آن را به خوبی به یاد می آورند.
فضای سر پوشیده مسجد در سال 1371 مورد مرمت قرار گرفت که یکی از مرکزهای اقتصادی به شمار می رفت و در دو طرف خود مغازه های مختلفی را جای داده بود اما متاسفانه امروزه تمامی آن ها تخریب شده اند.
این مسجد را در زمان حکومت قاجاریه و زندیه مورد مرمت و بازسازی قرار داده اند و محرابی را برای آن درست کرده اند که دارای یک کتیبه است بر روی این کتیبه تاریخ مرمت این بنا یعنی سال 1215 قمری را نوشته اند. همچنین قسمت پشت ایوان شبستان تابستانی به وسیله حاج علی محمد رحیمی در سال 1376 بازسازی گردید.
بیشتر بخوانید: برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شهرستان آران و بیدگل و برترین مقاصد گردشگری آن، مجموعه مقالات “آران و بیدگل” را مطالعه نمایید.
نقشه مسجد نقشینه
درب محله مختص آباد آران و بیدگل در کنار محله های توی ده، دربریگ و ویرانه به عنوان مهم ترین محله های تاریخی به شمار می روند قرار دارد که اثرهای باستانی زیادی را هم در خود جای داده اند، حتی با پشت سر گذاشتن فراز و نشیب های مختلف هنوز هم این آثار تاریخی درون این محله به چشم می آیند.
در مرکز این محله بازارچه ای وجود داشت که رو به روی مسجد تاریخی نقشینه قرار داشته است، گذرگاه مرتبط به دو دروازه هادیه و مخلص از این بازارچه عبور می کرد. از جمله درهای دیگر آران و بیدگل می توان به مجموعه مسجد نقشینه، بقعه چهل دختران، آب انبار، بازارچه، حمام رییسه، مسجد حاج ملا محمود و خانه طباطبایی اشاره نمود که همه آن ها هنوز هم پا بر جای هستند.
ایوان بلند مسجد نقشینه در سال 1380 توسط هیئت امنای مسجد مورد مرمت قرار گرفت. قسمت شبستان این بنا شامل چند ردیف چشمه طاق کوتاه می شود، مردم از این شبستان در تابستان برای نماز خواندن استفاده می کند. از جمله آثاری که در این مسجد وجود دارد می توان به 30 جلد کتاب قرآن اشاره نمود که قدمت آن ها به سال 1198 هجری قمری باز می گردد.
در زمان زندیه این مسجد را به عنوان کانون فرهنگی مذهبی خواهران مورد بررسی قرار دادند. در این محله می توان کوچه ای معروف به ملا را دید که بسیار از علمای بزرگ شهر درون آن سکونت دارند.
برای خرید بلیط هواپیما می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل کاشان شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.
شرایط بازدید
بدون شک یکی از لذت بخش ترین قسمت های سفر بازدید از جاذبه های گردشگری می باشد. هنگام سفر به آران و بیدگل می توانید از آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری مختلفی دیدن نمایید. اگر شما هم از افرادی هستید که به دیدن جاذبه های تاریخی علاقه مند هستید می توانید در برنامه سفر خود بازدید از این مسجد را قرار دهید.
رای رفتن به مسجد نقشینه نیازی به پرداخت هیچ گونه هزینه ای نمی باشد، بنابراین زمان مسافرت می توانید با مراجعه به سایت اینترنتی مستر بلیط اقدام به خرید بلیط اتوبوس کاشان نمایید.
راه های دسترسی به مسجد نقشینه
برای رفتن به این مسجد یک مسیر پیش روی شما قرار دارد آن هم جاده آران و بیدگل است که راه ارتباطی بین خراسان و اصفهان می باشد. می توانید با خودروی شخصی خود راهی این محله شوید و به بازدید از بناهای تاریخی آن بپردازید، اگر هم با وسایل نقلیه عمومی راهی سفر می شوید می توانید با اتوبوس آران و بیدگل مسیر سفر خود را طی کنید.
آدرس: اصفهان، جاده آران و بیدگل، شهرستان آران و بیدگل
نوشته مسجد نقشینه؛ تاریخچه+راه های دسترسی اولین بار در مجله مِستر بلیط. پدیدار شد.