مقایسه آمارهای منتشر شده از سوی وزارت بهداشت با اولین روز هفته جاری نشان میدهد نرخ ابتلای روزانه آنچنان تغییر نکرده اما واقعیت امر اینجاست که مشارکت بسیار پایین هموطنان در تزریق واکسن یادآور کرونا میتواند در روزهای آینده مشکل آفرین باشد.
– اخبار استانها –
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از تهران ، بررسی آمارهای منتشر شده از سوی وزارت بهداشت نشان میدهد در آمارهای مورد نظر این وزارتخانه روند همهگیری نسبت به ابتدای هفته یعنی نیمه مرداد 1401 آنچنان بالا نیست، اما واقعیت امر اینجاست که کارشناسان به اهمیت مشارکت هموطنان در تزریق دُز یادآور کرونا تاکید دارند و معتقدند درصورت بیتوجهی هموطنان به این مهم مرداد امسال با آمارهای به مراتب بالاتری از همهگیری کرونا در پیک هفتم سپری میشود.
کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه تاکید دارند هم اکنون زیرسویههای ویروس اومیکرون در کشور فعال هستند و در واقع پیک هفتم با این نوع از ویروس که قدرت سرایت بسیار بالاتری دارد آلوده شده بنابراین برای جلوگیری از بروز بحرانهای مختلف از نظر نرخ ابتلا و البته موارد فوتی بهترین راهکار این است که هموطنان در رعایت پروتکلهای بهداشتی جدیت بیشتری داشته باشند و در اولین فرصت نسبت به تکمیل دوره واکسیناسیون خود بهخصوص آن گروه که 6 ماه از آخرین تزریقشان گذشته اقدام کنند.
به گفته این گروه اگرچه نباید فراموش کنیم که این زیرسویههای ویروس منحوس قدرت بیماریزایی کمتری نسبت به سویههای قبل در پیکهای گذشته دارند اما نتایج تحقیقات علمی نشان میدهد هم اکنون نرخ مرگ و میر در میان بیماران ایران نسبت به سایر کشورها بالاست که این خود زنگ هشداری در این زمینه است که باید به آن توجه ویژه داشته باشیم نه اینکه آن را نادیده گرفته و زیر سایه بیتوجهی به پروتکلها سبک زندگی عادی گذشته را ادامه دهیم.
کارشناسان بهداشت و درمان درباره نرخ مرگ و میر ایران با اشاره به آمارهای رسمی منتشر شده میگویند: هم اکنون نرخ موارد ثبت فوتی در بیماران مبتلا به کرونای کشورمان 1.97 است درحالی که در مجموع دهکده جهانی این نرخ 1.13 درصد تعیین شده و اگرچه به ظاهر چند صدم درصد تفاوت میان آمارهای ایران و سایر کشورهاست اما در کلان ماجرا یعنی در جمعیت کشور این درصد اندک میتواند ارقام قابل توجهی باشد که نباید نادیده گرفته شوند.
در این زمینه گروه یاد شده تاکید دارند مشارکت در زمینه تزریق واکسن کرونا با درنظر گرفتن تمهیدات انجام شده از سوی وزارت بهداشت از سوی هموطنان بسیار پایین است و نباید این روند ادامه یابد به این دلیل که بررسی آماری دقیق از ابتدای هفته نشان میدهد که تقریباً روزانه نزدیک به 2200 مورد تزریق واسکن دوز سوم یا بالاتر انجام شده که این رقم به هیچ عنوان مناسب موضوع همهگیری در پیک هفتم نیست یعنی از شنبه گذشته که نیمه مردادماه 1401 بود تا روز گذشته که آخرین آمارهای رسمی از سوی وزارت بهداشت منتشر شده است تنها 4391 مورد تزریق در این مرحله در سراسر ایران انجام شده که هیچ تناسبی با تعداد افرادی که واجد شرایط تکمیل دوره واکسناسیون خود با دُز یادآور هستند، ندارد.
آخرین اخبار کرونا در ایران | جهش 58.29 درصدی نرخ ابتلا تنها در یک روز / مراقب "لانگ کووید" باشید / هفته پایانی مرداد همراه با آمارهای صعودی + نقشه و نمودار آخرین اخبار کرونا در ایران| یکهتازی چراغ خاموش زیرسویههای امیکرون/ هفته 128 همهگیری روند همواره صعودی بود / پایتخت در صدر آمار فوتیها + نقشه و نمودار آمار کرونا در ایران| فوت 47 نفر در شبانهروز گذشته آخرین اخبار کرونا در ایران| مشارکت پایین هموطنان در تزریق دوز یادآور نگرانکننده است/ رشد 128 درصدی تعداد شهرهای قرمز در یک هفته + نقشه و نمودار
استان کرمان/ 187 بیمار قطعی در مراکزدرمانی بستری هستند
براساس آخرین به روزرسانیهای نقشه کرونایی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت از 15 مرداد، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز استان کرمان 11 مورد و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی همچنان 6 شهر است؛ همچنین تعداد شهرهای با وضعیت زرد از 4 شهر به 6 شهر رسیده است و متاسفانه هیچ شهری در استان کرمان در وضعیت آبی کرونایی قرار ندارد.
سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19، تا روز گذشته، اظهار داشت: 43 مورد مثبت بستری جدید کرونایی در بیمارستانهای استان کرمان داشتیم که از این تعداد 18 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 13 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 2 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 10 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان است.
وی با بیان اینکه تعداد موارد بستری قطعی مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 187 نفر است، گفت: تعداد فوتیهای قطعی ابتلا به کووید 19 در 24 ساعت گذشته در استان یک مورد و مجموع جانباختگان کرونا در استان به 5 هزار و 729 نفر رسیده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان واکسن تزریق شده جمعیت بالای 12 سال در استان کرمان را 2 میلیون و 351 هزار و 135 دوز واکسن تزریق شده نوبت اول، 2 میلیون و 84 هزار و 616 دوز واکسن تزریق شده نوبت دوم، 909 هزار و 611 دوز واکسن تزریق شده نوبت سوم و 59 هزار و 489 دوز واکسن تزریق شده نوبت چهارم است.
استان فارس / افزایش ابتلای خانوادگی نگران کننده است
بر اساس آخرین اعلام رنگبندی کرونا پنج شهرستان خرم بید، سرچهان، لارستان، جویم و خنج در استان فارس به وضعیت قرمز درآمده است.
همچنین شهرستانهای شیراز، سروستان، زرقان، ممسنی، اوز و گراش در وضعیت نارنجی؛ شهرستان خفر در وضعیت آبی و 25 شهرستان استان نیز در وضعیت زرد کرونایی به سر میبرند.
به گفته متولیان امر سهلانگاری، بیتوجهی و عادیانگاری در برابر کرونا مهمترین عامل تشدید این بیماری است و ضرورت دارد تمامی اقشار جامعه در کنار پایبندی جدی به رعایت بهداشت، در تکمیل فرآیند واکسیناسیون مشارکت داشته باشند.
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون دو میلیون و 197 هزار و 548 تست تشخیصی مولکولی و تست سریع در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده، 645 هزار و 885 بیمار مثبت شناسایی شده است.
از مجموع تستهای انجام شده از ابتدای شیوع تاکنون یک میلیون و 790 هزار و 222 تست تشخیصی مولکولی بوده که 525 هزار و 820 مورد بیمار مثبت قطعی شناسایی شده، همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون 407 هزار و 326 مورد تست سریع انجام شده و 120 هزار و 65 بیمار مثبت شناسایی شده است.
با بستری 82 بیمار جدید در 24 ساعت گذشته، هم اکنون 467 بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد، 54 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
در 24 ساعت گذشته دو مورد فوتی ناشی از کرونا در فارس ثبت شده که مجموع جان باختگان ناشی از کووید19 از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به هشت هزار و 64 نفر رسیده است.
در حال حاضر مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستانهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با احتساب چهار دُز، به هشت میلیون و 207 هزار و 663 دُز رسیده که از این تعداد سه میلیون و 426 هزار و 793 دُز نوبت اول، سه میلیون و 133 هزار و 539 دُز نوبت دوم، یک میلیون و 559 هزار و 983 دُز نوبت سوم و 87 هزار و 348 دُز یادآور واکسن بوده است.
استان اردبیل/ 8 بیمار وضعیت وخیم کرونایی در مراکز درمانی بستری هستند
علی محمدیاناردی اظهار داشت: طی 24 ساعت گذشته، 11 بیمار در مراکز درمانی استان بستری شدند.
وی افزود: در حال حاضر 44 بیمار بدلیل ابتلا به کووید19 بستری هستند که از این تعداد 8 بیمار در بخش ICU کرونا بستری بوده و 18 بیمار پس از بهبودی مرخص شدهاند و در طول 24 ساعت گذشته، یک فوتی بهدلیل کرونا در استان اردبیل ثبت شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان از عموم هماستانیها خواست از عادیانگاری بیماری کرونا خودداری کرده و رعایت دستورالعملهای بهداشتی و استفاده از ماسک را فراموش نکنند.
وی تصریح کرد: همچنین افرادی که بیش از 6 ماه از تزریق آخرین دُز واکسن کرونای آنها گذشته است، حتما جهت تزریق واکسن به مراکز واکسینایون مراجعه کنند.
446 بیمار مبتلا به کرونا در خراسان رضوی بستری هستند
محمد پهلوان کاشی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهارداشت: از مجموع بیماران بستری مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان،383 نفر متعلق به دانشگاه علوم پزشکی مشهد است؛ طی شبانه روز گذشته،120 بیمار جدید مبتلا و یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان خراسان رضوی بستری شدند که 97 نفر از این تعداد در مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری هستند.
وی تعداد بیماران بدحال مبتلا به کرونا در بخش های مراقبت ویژه استان خراسان رضوی را 105 نفر اعلام کرد و گفت: بیشتر افرادی که در این بخش ها بستری هستند نسبت به تکمیل و یا دریافت واکسن کم توجهی داشته اند.
رئیس کمیته رسانه و اطلاع رسانی ستادکرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تمامی سطوح بهداشتی و درمانی برای خدمت رسانی به بیماران در آمادگی کامل است تصریح کرد: طی شبانه روز گذشته، 662 نفر به مراکز خدمات جامع سلامت و اورژانس بیمارستان ها به صورت سرپایی مراجعه و تحت درمان قرار گرفتند.
پهلوان با بیان اینکه روند تعداد بیماران سرپایی و بستری مبتلا به کرونا در استان خراسان رضوی افزایشی است از عموم گروه های هدف خواست ضمن رعایت دستورالعمل های بهداشتی، استفاده از ماسک، اجتناب از حضور در دورهمی ها و حفظ فاصله اجتماعی، نسبت به تکمیل و یا دریافت دز یادآور واکسن کرونا اقدام کنند.
استان اصفهان/ 96 بیمار کرونایی در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند
پژمان عقدک، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در جمع خبرنگاران در مورد وضعیت آمار بیماری کرونا در استان اصفهان (به جز کاشان و آران و بیدگل)، اظهار داشت: از ابتدای همهگیری ویروس کرونا یک میلیون و 517 هزار و 995 مورد ابتلای قطعی و مشکوک به کرونا و کل موارد ابتلای قطعی به کرونا در استان 506 هزار و 651 نفر در استان اصفهان شناسایی شدند.
وی افزود: موارد نمونه گرفته شده در 24 ساعت گذشته (احتمالاً بیمار) 528 نفر و موارد مثبت ابتلای قطعی 206 نفر و 5 مورد فوتی بر اثر ابتلاء به کرونا گزارش شده است .
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه 212 هزار و 622 نفر تعداد کل بستریشدگان کرونا از ابتدا تاکنون بوده، گفت: در حال حاضر تعداد بستریشدگان فعلی در بیمارستانها 517 نفر است و تعداد بیماران بستری 24 ساعت گذشته در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان 74 نفر است که از این تعداد 96 بیمار در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان هستند.
عقدک ادامه داد: 11 هزار و 810 نفر آمار کل فوتشدگان قطعی و شش هزار 834 نفر فوتشدگان مشکوک کرونا از ابتدای همهگیری این ویروس در استان اصفهان (به جز شهرستانهای کاشان و آرانوبیدگل) بوده است.
انتهای پیام/ی