1-53

پل باراندوز؛ تاریخچه+راه های دسترسی

پل باراندوز

ارومیه یکی از شهرهای خوش آب و هوای آذربایجان غربی است که همه ساله میزبان خیل عظیمی از مسافران از سراسر ایران خواهد بود. برخی از مسافران به قصد بازدید از آثار تاریخی و برخی دیگر به جهت تفریح و یا مسائل کاری وارد این شهر می شوند. از جمله آثار تاریخی و کهن این شهر می توانیم به پل باراندوز اشاره کنیم.

این پل قدیمی که آن را با نام باراندوز چای نیز می شناسند، در طی سال های اخیر مورد مرمت و نوسازی قرار گرفته، روی رودخانه ای به اسم باراندوز چای که هم نام خود پل بوده، تاسیس شده است. علت بازسازی آن این بود که در سال 1393 رودخانه طغیان کرد و موجب ریزش پل شد، در نهایت در سال 1395 با اختصاص 117 میلیون تومان اعتبار مرمت شد.

این پل در حوالی دهکده بالانج قرار دارد. مجله مستر بلیط تمام تلاش خود را در جهت ایجاد اطلاعات مفید درمورد آثار گردشگری داشته است بنابراین اگر در پی دریافت اطلاعاتی در مورد آثار گردشگری هستید به این مجله مراجعه کنید.

تاريخچه پل باراندوز

قدمت و دیرینگی پل باراندوز به عصر قاجاریه بر می گردد و در 15 کیلومتری ارومیه مستقر شده است. به طور دقیق باید گفت که در هنگام عبور از جاده ارومیه به سمت اشنویه، می توانید به دیدن این پل بروید. به جهت اهمیت تاریخی، این پل در اواخر سال 1379 به شماره 3476 در لیست آثار ملی کشور به ثبت رسید. عده ای معتقدند که قدمت این پل به عصر صفویه بر می گردد.

تاريخچه پل

نقشه پل باراندوز

طول پل قدیمی باراندوز به 40 متر و عرض آن به 5 متر می رسد. در طول کل پل 6 دهانه وسیع می بینیم که طاق و انحنا آنها به صورت جناقی بوده و مازاد بر اینها 5 دهانه کوچک دیگر نیز وجود دارد که طاق رومی در آنها به کار رفته است. پل باراندوز که از جهتی شمالی – جنوبی برخوردار بوده، دارای 5 ستون می باشد.

دیوار این پایه ها را با سنگ های بزرگ و با کمک ملات آهک محکم کرده اند. داخل هر کدام از دیوارها، ستون ها با سنگ های کوچک و همان پسماند سنگ ها و آهک، پر شده است. اگر بخواهیم اندازه این ستون ها را بدون در نظر گرفتن آب شکن ها که باعث کاهش سرعت آب شده اند، محاسبه کنیم، باید بگوییم که 60/3 ×55/5 متر بوده و بلندای آنها به 80/1 متر می رسد.

ستون های پل باراندوز خلاف جهت آب رودخانه از آب شکن های مثلث مانند بر خوردار هستند و متراژ آنها به 2.50 متر می رسد. همین آب شکن ها را نیز مانند پایه های پل از سنگ های بزرگ و ملات آهک ساخته اند و تا امتداد طاق ها بالا رفته اند. دهانه های پل دوتا دوتا با یکدیگر یکسان بوده و دهانه های میانی که دهانه های سوم و چهارم هستند، بزرگترین دهانه پل باراندوز محسوب می شوند.

همه دهانه ها اعم از کوچک و بزرگ همگی روی ستون ها استوار هستند. فارغ از جنبه تزیینی این دهانه ها، ویژگی دیگر آنها پایین آوردن بار اضافی وارد شده بر پل است. هر کدام از این چشمه ها 1.20 متر طول و 1.20 متر نیز بلندی دارند که طاق آنها رومی یا هلالی می باشد. در بدنه این پل آجرهای سرخ زنگی می بینیم که تا بخش گذر پل بالا آمده اند و نیم ستون هایی که به جهت زیبا سازی احداث شده در بدنه پل وجود دارد.

نقشه و معرفي بخش هاي مختلف  

شرايط بازديد

برای سفر به ارومیه می توانید از وسایل نقلیه عمومی همچون قطار، هواپیما و اتوبوس استفاده کنید. اگر در شهری دورتر از ارومیه قرار دارید و می خواهید در کوتاه ترین زمان ممکن به مقصد برسید بهتر است اقدام به خرید بلیط هواپیما ارومیه نمایید. علاوه بر پل باراندوز، در این شهر آثار تاریخی و مکان های تفریحی زیادی برای بازدید وجود دارد که تجربه دیدن آنها مسافران را سرشار از لذت می کند. جهت بازدید از این پل نیازی به رعایت شرایط خاصی نیست و بازدید از آن برای عموم آزاد است و هر زمان که بخواهید می توانید به آن مراجعه کنید.

برای خرید بلیط قطار می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل ارومیه شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.

شرايط بازديد

آدرس و راه های دسترسي

برای رساندن خود به پل باراندوز از وسایل حمل و نقل عمومی مثل اتوبوس و تاکسی ها استفاده کنید.

آدرس پل باراندوز: اذربایجان غربی، ارومیه، جاده ارومیه به اشنویه، روستای قلعه جوق، پل باراندوز.

نوشته پل باراندوز؛ تاریخچه+راه های دسترسی اولین بار در مجله مِستر بلیط. پدیدار شد.

برچسب ها: بدون برچسب

ثبت دیدگاه

لطفا همه ی قسمت ها را تکمیل کنید.