2-44

چشمه بلاغ

چشمه بلاغ

در حال حاضر یکی از پرطرفدار ترین سرگرمی ها، سفر به شمار می رود که به یکی از الزامات زندگی تبدیل شده است. در این میان طبیعت گردی را می توان یکی از محبوب ترین شکل های سفر دانست که هر ساله بر محبوبیت آن افزوده می شود. طبيعت گردی، یکی از بارزترین و پرطرفدارترین شاخه های گردشگری است و به هر نوع سفر به مکان های طبيعی گفته می شود. طبيعت گردی، در گروه های متنوعی دسته بندی می شود که اکوتوریسم یکی از آن هاست. بنا بر تعریف انجمن بين المللی بوم گردشگری، اکوتوریسم یا بوم گردشگری سفری مسئولانه به نواحی طبيعی است که به حفظ محيط زیست، پایداری و رفاه مردم محلی منجر می شود. اکوتوریسم، علاوه بر رابطه تنگاتنگ با محيط زیست، پيوند عميقی نيز با فرهنگ دارد. طبیعتگردی در برگیرنده گونه های متفاوتی از گردشگری شامل گردشگری زیست محیطی، گردشگری دریایی، گردشگری ورزشی، گردشگری صید و شکار، گردشگری گیاهان و حیوانات و نظیر اینهاست. ایران یکی از کشورهایی است که به واسطه اقلیم متنوع در سراسر آن می تواند مقصد مناسبی برای این نوع از سفر باشد. یکی از جاذبه های ایران که می تواند محل مناسبی برای طبیعت گردی به شمار آید، چشمه بلاغ محسوب می شود. لازم به ذکر است که این پدیده در شهرستان شازند استان مرکزی قرار دارد.

معرفی چشمه بلاغ

معرفی چشمه بلاغ

شهرستان شزند یکی از شهرستان های استان مرکزی است که در ناحیه ای کوهستانی قرار دارد و منطقه ییلاقی آن به شمار می رود. شهرستان شازند، بخش از دشت وسیع شازند، در منطقه ای کوهستانی واقع است. مرکز آن شهر شازند، در ارتفاع 1950 متری از سطح دریا قرار دارد. آب و هوای این شهرستان معتدل مایل به سرد و نیمه خشک، بیشترین دمای آن در تابستان 33 درجه و کمترین آن در زمستان 18 درجه سانتیگراد است. این شهرستان دارای جاذبه های گردشگری طبیعی زیادی است که یکی از آنها چشمه بلاغ به شمار می رود و در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد آن بیشتر خواهید خواند. چشمه بلاغ یکی از چشمه ‌های استان مرکزی به شمار می رود، که در ۷ کیلومتری شمال غرب شازند در دامنه جنوبی کوه راسوند و در مجاورت کوه بلاغ واقع شده است. چشمه بلاغ از مکان‌ های اسطوره‌ای ایران محسوب و با نام چشمه آب معدنی کیخسرو نیز نامیده می‌شود. بر اساس شاهنامه فردوسی، کیخسرو به عنوان پادشاهی عادل و دادگر در ایران زمین مطرح بوده است. وی پس از شصت سال پادشاهی، از بیم افتادن در خودپرستی، تاج و تخت را به لهراسب واگذار می‌کند. کیخسرو قبل از مرگ بدن خود را در این چشمه شستشو می دهد و سپس به درون غار (غار کیخسرو) می رود و ناپدید می شود.

ساختار و طبیعت اطراف چشمه

ساختار و طبیعت اطراف چشمه

از آنجایی که اطراف این چشمه طبیعتی بی مانند شکل گرفته است سالانه افراد زیادی از سراسر استان برای گذران اوقات فراغت به این محل می روند. این چشمه از نوع کارستیکی محسوب می شود و از نظر کیفیت آب، جزء چشمه‌های مطلوب و مناسب است. منبع تأمین آب این چشمه، نزولات جوی و ذوب برف‌ها به شمار می رود به همین خاطر میزان نوسان سالیانه این چشمه بسیار زیاد است به طوری که میزان آبدهی فروردین ماه این چشمه نسبت به شهریور ماه بسیار تفاوت دارد. چون میزان ریزش‌های جوی و ذوب برف‌ها در فروردین ماه به بیشترین میزان خود می ‌رسد و با توجه به شکاف ‌های بزرگ و زیاد کوه راسوند، این اختلاف آبدهی چشمگیر است. به طور متوسط میزان آبدهی این چشمه نزدیک به ۳۰۰ لیتر در ثانیه است. لازم به ذکر است که از آب این چشمه برای آبیاری زمین‌های کشاورزی روستاهای حک بالا، حک پایین و تحت محل استفاده می‌شود. در فصل بهار به خصوص اردبیهشت ماه در اطراف این چشمه لاله های بسیاری می روید که زیبایی حیرت آوری را به محیط اطراف می بخشد.

راه های دسترسی به چشمه

راه های دسترسی به چشمه

برای اینکه از این محوطه دیدن کنید باید در ابتدا سفری به شازند داشته باشید و برای این سفر می توانید از قطار استفاده کنید. اگر تصمیم دارید به این سفر بروید می توانید اقدام به خرید بلیط قطار شازند به صورت آنلاین کنید. پس از اینکه به این ناحیه رفتید از وسایل نقلیه عمومی کمک بگیرید و خود را به این ناحیه برسانید.

بازدید از چشمه بلاغ

برای دیدار از این محوطه نیازی نیست هزینه ای پرداخت کنید ولی مستر بلیط به شما پیشنهاد می کند در فصل بهار به این محوطه برویدد که در زیباترین حالت خود قرار دارد. محوطه اطراف آن به گونه ای است که می توانید در آن چادر بزنید و هر میزان زمانی را خواستید در آنجا بمانید.

نوشته چشمه بلاغ اولین بار در مجله مِستر بلیط. پدیدار شد.

برچسب ها: بدون برچسب

ثبت دیدگاه

لطفا همه ی قسمت ها را تکمیل کنید.