درحالی نرخ ابتلای روزانه کاهش اندکی را به خود دیده که کارشناسان بر این باورند میزان پایین مشارکت هموطنان در تکمیل فرآیند واکسیناسیون با دوز یادآور و همچنین نزولی شدن سطح رعایت پروتکلهای بهداشتی، هفته آینده میتواند مشکلآفرین باشد.
– اخبار استانها –
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از تهران، در نگاه اولیه اگرچه نرخ ابتلای روزانه نزدیک به 2000 مورد کاهش یافته اما واقعیت امر اینجاست که نباید در شرایط فعلی و فعالیت زیرسویههای امیکرون دچار اشتباه محاسباتی شویم، چون آتش زیرخاکستر ویروس منحوس بارها نشان داده که یکباره شعلهور شده و مشکلآفرین میشود.
در این زمینه کارشناسان تأکید میکنند بررسی رفتار ویروس منحوس در دورهها و پیکهای گذشته نشان میدهد که این ویروس هنوز کامل مهار نشده و هر لحظه میتواند زیرسایه بیتوجهی و عادیانگاری دوباره خودنمایی کرده و مشکلآفرین شود.
این گروه تأکید میکند بهترین روش برای درک شرایط موجودی بررسی میان مدت یا مقاطعی غیر از دورههای روزانه است چون براساس رفتار گذشته ویروس منحوس فراز و فرودها امری طبیعی در دوره همهگیری است اما همراهی و هماهنگی هموطنان با سیاستهای کلان بهداشتی که از سوی مسئولان مربوطه اعلام میشود تعیینکننده روند کلی در میان همین فراز و فرودهاست که در نگاه دورهای یک ماه میبینیم این روند همواره صعودی بوده و کاهش نرخ ابتلای روزانه به معنی بهبود شرایط نیست.
البته به گفته این گروه نباید فراموش کنیم که این اتفاق در سایه عادیانگاری و فعالیت قابل توجه زیرسویههای امیکرون با قدرت سرایت بسیار بالاتر شکل گرفته که میتواند یکباره تمام معادلات را تغییر داده و هزینههای بالایی به نظام بهداشت و درمان کشورمان تحمیل کند.
کارشناسان بهداشت و درمان شاهد مثال کاهش مشارکتهای مردمی در رعایت پروتکلها را در عدم استقبال عمومی از تزریق دوز یادآور واکسن کرونا میدانند و تأکید میکنند: در شرایط فعلی بهترین راهکار و البته کمهزینهترین راهکار این است که ضمن رعایت پروتکلهای بهداشتی نسبت به تکمیل مراحل واکسیناسیون بخصوص برای افرادی که شش ماه از تزریق آخرین واکسنآنها گذشته است.
به گفته این گروه علیرغم اینکه پایگاههای تزریق واکسیناسیون در سراسر ایران فعال هستند و محدودیتی هم در تأمین واکسن مورد نیاز جامعه نداریم بررسی آماری در دوره یک هفته اخیر نشان میدهد که تقریباً روزانه 28075 مورد تزریق واکسن در سراسر کشور ثبت شده یعنی در مجموع 196529 هزار مورد تزریق در میان هموطنان انجام شده آنهم در مواردی که این رقم مشمول تمامی دوزها از جمله دوز چهارم یا همان یادآور است.
این گروه تأکید دارند رقم یاد شده به هیچ عنوان مناسب شرایط فعلی و آتش زیر خاکستر کرونا در پیک هفتم نیست و هموطنان باید تکمیل مراحل واکسیناسیون را جدی بگیرند چون بررسیهای علمی نشان داده تزریق واکسن به میزان قابل توجهی از میزان مرگ و میر ناشی از کرونا را کاهش خواهد داد ومانع از بستری مبتلایان در بخش مراقبتهای ویژه خواهد شد چون در این افراد سطح بیماری نگران کننده نیست.
کارشناسان بهداشت و درمان همچنین معتقدند انجام تستهای روزانه در میان افراد و غربالگیری و رعایت پروتکلهای بهداشتی هم پاشنه آشیل تمامی موارد است تا مانع از دست به دست شدن ویروس از طریق مبتلایان بدون علامت یا افرادی که بر این باورند که سرماه خوردهاند، باشیم درحالی که واقعیت آماری در همین دوره یک هفتهای نشان میدهد سطح انجام تستهای روزانه نیز مناسب شرایط نبوده و تنها روزانه 26838.14 مورد تست انجام شده یعنی از هفتمین روز مرداد 1401 تا چهاردمین روز همین ماه مجموعاً تنها رقمی معادل 187867 مورد تست کرونا انجام شده است.
واقعیت آمار کرونای در یک هفته اخیر
بههرحال درحالی مرداد 1401 به نیمه رسیده است که به تأیید مقامهای مسئول وزارت بهداشت هنوز با قله پیک هفتم کرونا فاصله داریم و فعالیت زیرسویههای امیکرون در ایران توانایی ایجاد بحرانی تازه در دوره همهگیری را دارد و لازم است هموطنان با توجه به آمارها و تحلیلهای کارشناسی نسبت به تغییر سبک زندگی خود متناسب شرایط فعلی همانند پیک اول کرونا مشارکت حداکثری در اجرای قوانین و پروتکلهای بهداشتی داشته باشند.
به این ترتیب برای رسیدن به واقعیت کرونایی نیمه مرداد ماه فقط کافی است به یک هفته قبل بازگردیم و از تاریخ 7 مرداد تا آخرین آمار منتشر شده دقیقتر به آمارها توجه کنیم تا دریابیم واقعیت کرونایی مرداد 1401 چیست؟
در این دوره اگر فرض کنیم یک زنجیره اتفاقات میتواند شرایط فعلی را بحرانی کند میبینیم همه اتفاقات از تغییر معنادار نرخ ابتلای روزانه آغاز شده است. در نگاه اول در هفتمین روز مرداد امسال نرخ ابتلای روزانه 7849 مورد بیمار جدید در سامانه وزارت بهداشت ثبت شده است و در آخرین آمار منتشر شده یعنی جمعه گذشته میبینیم 5455 مورد ابتلا داشتهایم که کارشناسان تأکید میکنند این کاهش30 درصدی یا حدود 2000 نفری ملاک شرایط نیست چون واقعیت شرایط حدود 14 روز بعد مشخص خواهد شد.
در ادامه مقایسه تعداد موارد بستری هم میبینیم در دوره یاد شده از 1263 مورد بستری روزانه به 998 مورد در چهاردهمین روز مرداد رسیدهایم یعنی در این بخش هم نزدیک به 21 درصد نزول ثبت شده و درپی آنهم از 1169 مورد بستری در بخش مراقبتهای ویژه به 1424 مورد یعنی رشد 21.8 درصدی رسیدهایم و نهایتاً آماره موارد فوتی از 54 مورد به 47 نفر در روز رسیده است اما شرایط کلی زمانی مشخص میشود که میبینیم در همین دوره تعداد شهرستانهای قرمز یکباره با رشدی معادل 128.07 درصد از 57 مورد به 130 مورد رسیده و در پی آن تعداد شهرستانهای نارنجی هم 50 درصد رشد به خود دیده است.
از سوی دیگر وقتی به تغییرات شرایط کرونایی شهرستانهای قرمز و نارنجی دقت بیشتری میکنیم کاملاً مشخص است که شهرستانهای گردشگرپذیر و البته کلانشهرها در رتبههای اول تغییر وضعیت به دلیل جابهجایی گسترده جمعیت زیر سایه بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی هستند و درصورت بیتوجهی به واقعیت این آمارها احتملا مردادماه 1401 با آمارهای بسیار بیشتر در همه بخشهای دوره همهگیری به پایان خواهد رسید.
آخرین اخبار کرونا در ایران| رشد 292.95درصدی نرخ ابتلا از 13 فروردین در پیک هفتم/ کودکان ناقلان شیرینزبان+ نقشه و نمودارآخرین اخبار کرونا در ایران| موتور ویروس منحوس درحال گرم شدن است / رشد 188.46 درصد موارد فوتی / هنوز با قله پیک هفتم فاصله داریم + نقشه و نمودارآخرین اخبار کرونا در ایران| استقبال از کرونا در تمام استانها/ آیا بحران موج هفتم در راه است؟ + نقشه
استان فارس/ شیراز در وضعیت نارنجی کرونایی
با افزایش شمار مبتلایان کرونایی در موج هفتم تعداد شهرهای قرمز استان فارس نیز رو به افزایش است به گونهای که در حال حاضر شهرستانهای سرچهان، خرمبید، لارستان، خنج و جویم در وضعیت قرمز و خطرناک قرار گرفتند.
شهرستانهای زرقان، ممسنی، شیراز، سروستان، اوز و گراش نیز در وضعیت نارنجی قرار دارند و جز شهرستان خفر که وضعیت آبی دارند دیگر شهرستانها در شرایط زرد قرار گرفتهاند.
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، دو میلیون و 195 هزار و 304 تست تشخیصی مولکولی و تست سریع در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده، 644 هزار و 869 بیمار مثبت شناسایی شده است.
از مجموع تستهای انجام شده از ابتدای شیوع تاکنون، یک میلیون و 788 هزار و 906 تست تشخیصی مولکولی بوده که 525 هزار و 311 مورد بیمار مثبت قطعی شناسایی شده، همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون 406 هزار و 398 مورد تست سریع انجام شده و 119 هزار و 558 بیمار مثبت شناسایی شده است.
با بستری 99 بیمار جدید طی 24 ساعت گذشته، هم اکنون 477 بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد، 62 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
در 24 ساعت گذشته، گزارشی از موارد فوتی ناشی از کرونا در فارس ثبت نشده و مجموع جان باختگان ناشی از کووید19 از ابتدای شیوع بیماری تاکنون، هشت هزار و 56 نفر است.
در حال حاضر مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستانهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با احتساب چهار دُز، به هشت میلیون و 203 هزار و 129 دُز رسیده که از این تعداد سه میلیون و 426 هزار و 504 دُز نوبت اول، سه میلیون و 133 هزار و 300 دُز نوبت دوم، یک میلیون و 559 هزار و 474 دُز نوبت سوم و 83 هزار و 851 دُز یادآور واکسن بوده است.
استان هرمزگان/ یک شهرستان قرمز و 6 مورد در وضعیت نارنجی
فاطمه نوروزیان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در بندرعباس اظهار داشت: مطابق آخرین رنگ بندی اعلام شده وضعیت استان به نسبت هفته گذشته کمی مساعدتر شده است.
وی افزود: هفته گذشته سه شهرستان استان در وضعیت قرمز بود اما اکنون تنها شهرستان بستک در رنگ بندی جدید قرمز است و وضعیت کرونایی آن پر خطر گزارش شده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در رنگ بندی جدید شهرستانهای بندرعباس، بندرلنگه، حاجی آباد، خمیر، کیش و میناب در وضعیت نارنجی و شهرستانهای پارسیان، جاسک، سیریک، قشم و رودان در وضعیت زرد هستند.
وی تصریح کرد: شهرهای بوموسی، بشاگرد و هرمز نیز در وضعیت آبی هستند و شرایط مناسبی در حوزه کرونایی دارند.
نوروزیان در ادامه به تشریح آخرین آمار کرونایی استان پرداخت و گفت: کرونا در 24 ساعت گذشته جان یک هرمزگانی را گرفت و آمار فوتی ها به دو هزار و 635 نفر رسید، متوفی یک آقای 67 ساله از بندرلنگه بود.
وی افزود: در این بازه زمانی 6 بیمار جدید با تشخیص کرونا در استان بستری شد و آمار بستریها به 60 بیمار رسید.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با بیان اینکه تعداد موارد ابتلا در استان 3341 بیمار است افزود: از این تعداد 3281 نفر بصورت سرپایی و 60 بیمار بصورت بستری تحت درمان می باشند که 15 نفر از این بیماران بدحال و اینتوبه در بخش مراقبتهای ویژه تحت نظر هستند.
استان اصفهان/ 70 مورد بستری جدید در 24 ساعت
پژمان عقدک سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در جمع اصحاب رسانه با اشاره به روند کرونا در استان، اظهار داشت: در حال حاضر کرونا همچنان روند صعودی به خود گرفته و تعداد موارد شناسایی و بستری رو به افزایش است.
وی افزود: سرعت سرایت بسیار بالاست و هر بیمار مبتلا به کرونا 18 نفر را مبتلا میکند و همچنان توصیه میشود رعایت پروتکلهای بهداشتی و واکسیناسیون در دستور کار باشد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه 12 شهر استان اصفهان قرمز هستند، گفت: شهرستانهای اصفهان، چادگان، خوانسار، خور، شهرضا، فریدن، فریدونشهر، فلاورجان، گلپایگان، مبارکه، نائین و نطنز در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.
عقدک تصریح کرد: شهرستانهای اردستان، بویین و میاندشت، خمینیشهر، دهاقان، سمیرم و نجفآباد نارنجی و شهرستانهای برخوار، تیران و کرون، شاهینشهر و لنجان زرد و شهرستان برخوار آبی است.
وی در مورد وضعیت آمار بیماری کرونا در استان اصفهان (به جز کاشان و آران و بیدگل)، ادامه داد: از ابتدای همهگیری ویروس کرونا یک میلیون و 515 هزار و 841 مورد ابتلای قطعی و مشکوک به کرونا و کل موارد ابتلای قطعی به کرونا در استان 505 هزار و 789 نفر در استان اصفهان شناسایی شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به موارد نمونه گرفته شده در 24 ساعت گذشته (احتمالاً بیمار)، اظهار داشت: 596 نفر و موارد مثبت ابتلای قطعی 281 نفر و 2 مورد فوتی بر اثر ابتلاء به کرونا گزارش شده است .
عقدک افزود: 212 هزار و 244 نفر تعداد کل بستریشدگان کرونا از ابتدا تاکنون بوده و در حال حاضر تعداد بستریشدگان فعلی در بیمارستانها 533 نفر است و تعداد بیماران بستری 24 ساعت گذشته در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان 107 نفر است که از این تعداد، 70 بیمار در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان هستند.
وی خاطرنشان کرد: 11 هزار و 797 نفر آمار کل فوتشدگان قطعی و شش هزار و 827 نفر فوتشدگان مشکوک کرونا از ابتدای همهگیری این ویروس در استان اصفهان (به جز شهرستانهای کاشان و آرانوبیدگل) بوده است.
استان کردستان/2شهرستان در وضعیت قرمز قرار گرفت
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، در جدیدترین رنگبندی کرونایی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستانهای سنندج و سقز در وضعیت قرمز، بسیار پرخطر، بیجار در وضعیت نارنجی(پرخطر)، بانه، دهگلان، دیواندره، سروآباد، قروه و کامیاران در وضعیت زرد(نسبتا پرخطر) و مریوان در وضعیت آبی(عادی) قرار گرفت.
بر اساس آخرین به روزرسانیها با افزایش موارد ابتلا، بستری در بخش و نیز مراقبتهای ویژه کرونایی و موارد فوتی، شهرستانهای سنندج و سقز که از پرجمعیتترین شهرستانهای کردستان هستند در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفتند.
فریدون عبدالملکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان به تشریح آخرین وضعیت کرونا در استان پرداخت و اظهار داشت: در 24ساعت گذشته 49بیمار جدید کرونایی در استان شناسایی شده و یک بیمار فوت کرد.
وی شمار بستریشدگان کرونایی در استان را 135 نفر ذکر کرد و افزود: از این تعداد 13بیمار در بخش مراقبتهای ویژه ICU بستری و تحت مداوا هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان دریافت دوز یادآور واکسن کرونا را مهمترین راهکار مقابلهای با این ویروس دانست و یادآور شد: زدن ماسک، شستشوی مرتب دست، پرهیز از رفت و آمدها و تجمعات غیرضروری و حفظ فاصله اجتماعی نیز برای کاهش خطرات این ویروس ضروری است.
استان خوزستان/ افزایش نگران کننده آمار مبتلایان
حبیب حیبر ، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در اهواز، با اشاره به اینکه در ابتدای موج بیماری سه هزار و 241 نفر به مراکز درمانی خوزستان مراجعه کردند، اظهار داشت: در هفته گذشته 30 هزار و 435 بیمار به بیمارستانهای خوزستان مراجعه کردند که این میزان نسبت به هفته اول شروع موج بیماری، 10 برابر افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه در هفته اول تیرماه تعداد بیماران بستری مبتلا به کووید – 19 در بخشهای عادی و ویژه بیمارستانهای خوزستان 69 نفر بود در حالی که اکنون 628 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های خوزستان بستری هستند، گفت: در ابتدای موج بیماری تنها یک بیمار اینتوبه در بیمارستان های خوزستان بستری بود که این آمار اکنون به 29 بیمار افزایش یافته است.
وی درباره میزان تختهای اختصاص یافته به بیماران کووید – 19 در خوزستان گفت: در حال حاضر 55 درصد از 397 تخت عادی اختصاص داده شده به بیماران کرونایی در بیمارستانهای خوزستان اشغال شدهاند. 57درصد از 129 تخت ویژه اختصاص داده شده به بیماران مبتلا به کووید – 19 در بیمارستانهای خوزستان نیز اشغال هستند.
وی در ادامه افزود: در بیمارستان کودکان ابوذر اهواز، 90 درصد از 30 تخت عادی و 100 درصد تختهای ویژه اختصاص داده شده به کودکان مبتلا به کرونا اشغال می باشند.
استان بوشهر/ 70 درصد شهرستانها در وضعیت زرد کرونایی
حسن ملکیزاده سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به وضعیت رنگبندی کرونایی استان بوشهر اظهار داشت: شهرستانهای بوشهر، جم، دشتستان، دیر، عسلویه، کنگان و گناوه در وضعیت زرد، دیلم و تنگستان در شرایط نارنجی و دشتی در وضعیت آبی و در مجموع 20 درصد شهرستانها در وضعیت نارنجی، 70 درصد زرد و 10 درصد در شرایط آبی قرار دارد.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر از سه رقمی شدن شمار بستری در بیمارستانهای استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون 107 هزار نفر در این استان به این ویروس مبتلا و 2 هزار و 181 نفر نیز بر اثر ابتلا به این ویروس فوت کردهاند.
وی تعداد بستریهای بخش کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر را افزون بر 110 نفر دانست و بیان کرد: تعدادی از بیماران کرونایی در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها قرار دارد و با کمک دستگاه تنفس میکنند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به سیر افزایشی بیماران بستری در بخش کرونایی بیمارستانهای استان گفت: با توجه به ایام محرم و برگزاری مراسم در فضای بسته، عزاداران حتماً ضمن استفاده از ماسک و رعایت فاصله فیزیکی، نذورات خود را به صورت بستهبندی و یا حتیالامکان به صورت بستههای خشک توزیع کنند.
ملکیزاده خاطرنشان کرد: شهروندان در صورت داشتن علائم بیماری کرونا مانند تب، سرفه، ضعف عمومی، خستگی مفرط، سردرد، درد عضلانی، گلودرد، آبریزش بینی، نفستنگی، بیاشتهایی تهوع، استفراغ و اسهال ضمن مراجعه به مراکز درمانی از حضور در تجمعات پرهیز کنند.
استان خراسان رضوی/ 10 شهرستان در وضعیت قرمز کرونایی
محمد پهلوان کاشی، رئیس کمیته رسانه و اطلاعرسانی ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقدس در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهد مقدس اظهار داشت: در حال حاضر شهرهای باخرز، بجستان، بردسکن، خلیلآباد، سبزوار، کاشمر، کوهسرخ، تربت حیدریه، سرخس و گناباد در وضعیت قرمز و تایباد، چناران، خواف، داورزن، سرخه، فریمان، درگز، جوین، قوچان، مشهد، نیشابور و فاروج در شرایط نارنجی قرار دارند.
وی تصریح کرد: همچنین شهرهای تربت جام، خوشاب، جغتای، رشتخوار، زاوه، صالحآباد، مه ولات، فیروزه و کلات در وضعیت زرد و تنها شهر بینالود در شرایط آبی قرار دارد.
رئیس کمیته رسانه و اطلاعرسانی ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه روند تعداد بیماران سرپایی و بستری مبتلا به کرونا در استان خراسان رضوی افزایشی است از عموم گروههای هدف خواست ضمن رعایت دستورالعمل های بهداشتی، استفاده از ماسک، اجتناب از حضور در دورهمیها و حفظ فاصله اجتماعی، نسبت به تکمیل و یا دریافت دز یادآور واکسن کرونا اقدام کنند.
پهلوان کاشی اظهار کرد: طی شبانهروز گذشته، 110 بیمار جدید مبتلا و یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان خراسان رضوی بستری شدند که 79 نفر از این تعداد متعلق به دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 486 بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند که 373 نفر از این بیماران در مراکز درمانی این دانشگاه قرار دارند.
وی تعداد بیماران بدحال مبتلا به کرونا در بخشهای مراقبت ویژه استان خراسان رضوی را 103 نفر و سهم دانشگاه علوم پزشکی مشهد را از این تعداد 92 نفر اعلام کرد و گفت: بیشتر افرادی که در این بخشها بستری هستند نسبت به تکمیل و یا دریافت واکسن کمتوجهی داشتهاند.
رئیس کمیته رسانه و اطلاعرسانی ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تمامی سطوح بهداشتی و درمانی برای خدمترسانی به بیماران در آمادگی کامل است تصریح کرد: طی شبانهروز گذشته، حدود 900 بیمار سرپایی به مراکز خدمات جامع سلامت و اورژانس بیمارستانها به صورت سرپایی مراجعه و تحت درمان قرار گرفتند.
کاشان/ ثبت 3 مورد فوت در 24 ساعت گذشته
در آخرین بروزرسانی شرایط کاشان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد و این موضوع نشان از آن است که اپیدمی کرونا در این منطقه وارد موج هفتم شده در حالی که آران و بیدگل در وضعیت آبی قرار گرفته است.
مهدی دلاوری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته هشت بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: شش بیمار در کاشان بستری شدند که حداقل 23 و حداکثر 91 سال سن دارند و در شهرستان آران و بیدگل نیز دو نفر با حداقل 66 و حداکثر 77 سال سن بستری هستند.
وی با بیان اینکه 54 بیمار حاد تنفسی در شهرستان کاشان بستری شده است، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز 10 بیمار در بیمارستان این شهرستان به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شده است و در مجموع 64 بیمار حاد تنفسی در دو شهرستان کاشان و آران و بیدکل بستری هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه تاکنون 9 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری در بخش مراقبت ویژه بستری هستند، ابراز داشت: متأسفانه موارد فوتی در منطقه طی 24 ساعت گذشته در منطقه کاشان دو نفر آقا 71 و 83 سال و یک نفر خانم 63 سال در کاشان سال به ثبت رسیده است.
دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به صفر مورد رسید، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 30 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون شش هزار 966 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند.
وی با بیان اینکه تاکنون دز نخست ویژه افراد پنج سال به بالا 77.95 درصد جامعه هدف تزریق کردند، تأکید کرد: 71.17 درصد از جامعه هدف افراد بالای پنج سال نیز دز دوم واکسن کرونا خود را تزریق کردند اما نوبت سوم در جامعه هدف بالای 18 سال به 36.20 درصد میرسد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکلهای بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند.
خراسان جنوبی/ افزایش شهرستانهای قرمز کرونایی در استان
دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و مدیریت کرونا در خراسان جنوبی اظهار داشت: تعداد شهرستانهای با وضعیت قرمز کرونایی در خراسان جنوبی به 5 شهرستان افزایش یافته است.
غلامرضا شریفزاده عنوان کرد: بر اساس آخرین بروزرسانی نقشه کرونایی کشور مورد تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، 5 شهرستان بیرجند، درمیان، سربیشه، فردوس و نهبندان در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) قرار گرفتند.
وی افزود: شهرستانهای بشرویه، زیرکوه، سرایان و قائنات نیز در وضعیت نارنجی کرونا (پرخطر) قرار دارند و تنها شهرستان با وضعیت زرد (نسبتاً پرخطر) در خراسان جنوبی، شهرستان طبس است و شهرستان خوسف در وضعیت آبی (عادی) قرار دارد.
دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و مدیریت کرونا در خراسان جنوبی گفت: در کنار موج هفتم کرونا، سویه واکسن گریزی هم در استان شایع شده است.
وی افزود: تنها حدود یک درصد از مردم خراسان جنوبی از واکسن دُز چهارم کرونا استقبال کردند که این آمار کم، کرونا را هر روز قویتر میکند.
شریفزاده عنوان کرد: تزریق دُزهای یادآور واکسن کرونا و استفاده از ماسک دو عامل مهم و کلیدی در پیشگیری از ابتلا به کرونا است.
دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و مدیریت کرونا در خراسان جنوبی گفت: روز گذشته 118 آزمایش جدید کرونا در استان انجام شد که در مجموع 51 بیمار جدید شناسایی شد.
غلامرضا شریفزاده افزود: در حال حاضر 63 بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای خراسان جنوبی بستری هستند که 53 نفر کرونا مثبتند و از این تعداد 12 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که حال 2 نفر نامساعد است.
وی گفت: در شبانهروز گذشته یک نفر دیگر در استان براثر این بیماری جان خود را از دست دادند و مجموع موارد فوت به یک هزار و 476 نفر افزایش یافت.
دبیر ستاد پیشگیری و کنترل کرونا در استان خراسان جنوبی افزود: در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا در استان 588 هزار و 028 نفر واکسن نوبت اول، 532 هزار و 551 نفر واکسن نوبت دوم، 224 هزار و 453 نفر واکسن نوبت سوم و 9 هزار و 545 نفر واکسن نوبت چهارم را دریافت کردند.
نرخ بستریهای کرونایی در قزوین 22.5 درصد افزایش یافت
جلال رحمانی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با اشاره به افزایش 9 درصدی موارد روزانه ابتلای قطعی به کرونا در استان قزوین اظهار داشت: در 24 ساعت اخیر 60 مبتلای کرونایی جدید در آزمایشگاههای منتخب کووید استان قزوین شناسایی شدند که این آمار در مقایسه با روز گذشته 5 نفر افزایش یافته است.
وی از افزایش 22.5 درصدی موارد بستریهای کرونایی روزانه هم خبر داد و گفت: در شبانهروز گذشته 49 بیمار کرونایی به خاطر داشتن علائم تنفسی حاد در بیمارستانهای استان قزوین بستری شدند که این آمار در قیاس با روز قبل 9 نفر بیشتر شده است.
رحمانی با اشاره به افزایش 20 درصدی تعداد بیماران بدحال ونتیلاتوری اضافه کرد: در حال حاضر 12 بیمار کرونایی با وضعیت وخیم تنفسی و جسمی در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان قزوین با اتصال به دستگاه کمکتنفسی ادامه بقا میدهند که این آمار 2 نفر از روز پیش بیشتر شده است.
وی همچنین از فوت 3 بیمار کرونایی بدحال در 24 ساعت گذشته خبر داد و گفت: بنابراین میزان فوتیها نسبت به روز قبل 25 درصد کاهش داشته و یک نفر کمتر بوده است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین در ادامه به کاهش 40 درصدی موارد بهبودیافتگان کرونایی روزانه اشاره کرد و افزود: در شبانهروز اخیر 26 بیمار کرونایی با علائم قطعی نقاهت و بهبود از بیمارستانهای استان مرخص شدند که این آمار در مقایسه با روز قبل 17 نفر کاهش داشته است.
رحمانی همچنین از افزایش 5.3 درصدی جمعیت بستریهای کرونایی فعلی در استان قزوین خبر داد و گفت: در حال حاضر 181 بیمار کرونایی با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای استان قزوین بستری شدهاند که آمار آنها 9 نفر از روز گذشته بیشتر شده است.
استان کرمان/ ثبت 6 مورد فوتی در 24 ساعت
براساس آخرین به روزرسانیهای نقشه کرونایی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت از 15 مرداد، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز استان کرمان 11 مورد و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی همچنان 6 شهر است؛ همچنین تعداد شهرهای با وضعیت زرد از 4 شهر به 6 شهر رسیده است و متأسفانه هیچ شهری در استان کرمان در وضعیت آبی کرونایی قرار ندارد.
سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19، تا روز گذشته، اظهار داشت: 60 مورد مثبت بستری جدید کرونایی در بیمارستانهای استان کرمان داشتیم که از این تعداد 29 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 4 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 15 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 3 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 9 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان است.
وی با بیان اینکه تعداد موارد بستری قطعی مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 211 نفر است، گفت: تعداد فوتیهای قطعی ابتلا به کووید 19 در 24 ساعت گذشته در استان شش مورد و مجموع جانباختگان کرونا در استان به 5 هزار و 723 نفر رسیده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان واکسن تزریق شده جمعیت بالای 12 سال در استان کرمان را 2 میلیون و 350 هزار و 819 دوز واکسن تزریق شده نوبت اول، 2 میلیون و 84 هزار و 241 دوز واکسن تزریق شده نوبت دوم، 908 هزار و 760 دوز واکسن تزریق شده نوبت سوم و 57 هزار و 319 دوز واکسن تزریق شده نوبت چهارم است.
استان آذربایجان غربی/ 4 شهرستان به رنگ قرمز کرونایی درآمدند
محمدامین ولیزاد صبح امروز در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: هم اکنون و بر اساس آخرین دادههای تحلیلی، شهرستانهای پلدشت، چایپاره، میاندوآب و نقده در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.
وی افزود: همچنین شهرستانهای ارومیه، اشنویه و شاهیندژ در وضعیت نارنجی کرونایی هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی آذربایجان غربی، عنوان کرد: همچنین 10 شهرستان شامل خوی، ماکو، شوط، سلماس، چالدران، مهاباد، بوکان، پیرانشهر، تکاب و سردشت نیز در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
وی ادامه داد: با توجه به برآوردهای انجام شده، وضعیت شهرستانهای میاندوآب، پلدشت و اشنویه به نسبت هفته گذشته دارای روند نگرانکننده است که باید در این شهرستانها هشدارهای لازم جدی گرفته شود.
ولیزاد بیان داشت: وضعیت شهرستان خوی نسبت به هفته قبل بهتر است و در سایر مناطق تغییر خاصی مشاهده نشده است.
وی در مورد تعدادی بیماران بستری کرونایی در آذربایجان غربی هم گفت: 212 مبتلای جدید در استان شناسایی شده که از این تعداد 139 نفر بستری در بیمارستانها بوده و 22 نفر نیز متصل به ونتیلاتور هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی آذربایجان غربی، ابراز داشت: با افزوده شدن 3 مورد فوتی جدید، تعداد فوتیهای کرونایی در استان به 7 هزار و 615 مورد رسید.
استان کهگیلویه و بویراحمد/ بستری 82 نفر بیمار کرونایی در استان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: خوشبختانه در 24 ساعت گذشته فوتی ناشی از کرونا در استان گزارش نشده و شمار قربانیان این بیماری در کهگیلویه وبویراحمد همچنان هزار و 134 نفر است.
محمد غلام نژاد با اشاره به شمار بستری شدگان بیماری کرونا در استان افزود: هم اکنون 82 بیمار در بیمارستانهای کهگیلویه و بویراحمد بستری هستند که از این تعداد 36 نفر مبتلای قطعی و 10 نفر هم به دلیل و خامت حال در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان است.
غلام نژاد اضافه کرد: تاکنون از مجموع مبتلایان به کووید 19در کهگیلویه و بویراحمد 96 هزار 761 نفر بهبود یافته گزارش شده است.
وی با اشاره به آزمایشهای انجام شده در استان در 24 ساعت گذشته ادامه داد: از 346 نمونه دریافت شده از آزمایشگاههای استان که شامل تستهای پی سی آر ورپید تست است حدود 48 درصد مثبت بودند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با بیان اینکه آمار مبتلایان به بیماری کرونا در استان روزانه در حال افزایش است گفت: پیشبینی می شود در روزهای آینده آمار بیماران بدحال و مرگهای ناشی از کرونا در کهگیلویه و بویراحمد افزایش یابد.
غلام نژاد افزود: توصیه میشود افراد در صورت داشتن هر گونه علائم بیماری کرونا به پزشک مراجعه و مراقبتهای لازم برای پیشگیری از انتقال بیماری این بیماری به دیگر اعضاء خانواده و دیگران را داشته باشند.
وی مهمترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به کرونا را رعایت دستورالعملهای بهداشتی و خودداری از عادی انگاری این بیماری دانست و اضافه کرد: مردم استان برای پیشگیری از ابتلا و کاهش مرگ میر ناشی از کرونا و ایجاد ایمنی در برابر این بیماری خطرناک و همه گیر واکسیناسیون خود را تکمیل و دز یادآور را حتما تزریق کنند.
استان سمنان/ 3 شهرستان در وضعیت قرمز کرونایی
براساس تازهترین رنگبندی کرونایی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در استان سمنان، شهرستانهای سمنان، شاهرود و مهدیشهر قرمز قرار دارند و شهرستانهای سرخه و دامغان نارنجی، شهرستانهای گرمسار و میامی زرد و شهرستان آرادان آبی کرونایی هستند.
هفته پیش مهدیشهر در وضعیت نارنجی و دامغان در وضعیت قرمز بود و در حال حال حاضر وضعیت جا به جا شده است و نشان از وضعیت پرخطر در شهرستان مهدیشهر دارد.
بر اساس آمار اعلام شده از سوی ستاد مقابله با کرونا استان سمنان نیز 21 بیمار جدید بر اثر کرونا در مراکز درمانی و بهداشتی استان بستری شدند.
تعداد کل مراجعین به مراکز درمانی در جمعیت تحت پوشش دو دانشگاه علوم پزشکی سمنان و شاهرود 435 نفر بود که از این تعدادتست کرونای 113 نفر مثبت شد.
همچنین از این تعداد نیز 7 نفر بستری شدند.
انتهای پیام/ی