1-19

کویر اردکان

کویر اردکان

زمانی که صحبت از طبیعت گردی می شود اولین چیزی که به ذهن افراد می رسد مناطق کوهستانییا جنگل های انبوه است. بسیاری از افراد فکر می کنند که طبیعت گردی شامل سفر به مناطق سرسبز می شود ولی باید این نکته را یادآور شویم که در این نوع از سفر، افراد به مناطق طبیعی سفر می کنند و این مناطق می تواند شامل بسیاری از مناطق مثل ساحل دریا، دریا، کویر و … هم باشد. تا یک دهه پیش افراد کمی بودند که برای سفر کویر را انتخاب می کردند ولی امروزه افراد بی شماری هستند که این منطقه زیبا و دلربا را برای سفر انتخاب می کنند و سفر به کویر می تواند انتخابی خاص و متفاوت باشد. بازدید از کویر امروزه به شکل فزاینده ای در ابعاد جهانی در حال توسعه است زیرا خود را با نیازهای درحال رشد گردشگران مبنی بر ارزش های نمادین از قبیل تازگی، خطر پذیری، راحتی کمتر، خلأ و فضا، آراشم و سکون، احساس نیاز به تجربه، بدویت و بازگشت به اصل وفق داده است. به نظر می رسد با توجه به تغییراتی که در علاق و انگیزه های گردشگران کنونی ایجاد شده است، بیابان ها و کویر ها مناطقی خواهند بود که در آینده بازار بیشتری از گردشگران طبیعت را به خود اختصاص می دهند. ایران که جمله کشورهایی که است که در آن کویر و بیابان های فراوان وجود دارد و یکی از این مناطق کویر اردکان در استان یزد به شمار می رود.

معرفی کویر اردکان

معرفی کویر اردکان

استان يزد با مساحت حدود 129284/859 کیلومتر مربع در بخش مرکزی فلات ايران واقع است. با توجه به موقعیت نسبی و جغرافیايی استان يزد و واقع شدن آن در کمربند خشک و بیابانی کشور، اين استان در گروه مناطق خشک و با آ ب و هوای گرم بیابانی طبقه بندی می شود. به طورکلی حدود نیمی از خاک استان تحت پوشش کويرها، تپه ها و پهنه های ماسه ای و اراضی شور و نمکزار قرار دارد. بیابان های ايران در استان يزد يکی از زيباترين منظره های اکوتوريستی دنیا به شمار می آيند؛ به نحوی که تپه های ماسه ای يکی از فرآيند های مناطق بیابانی است که در اطراف شهر يزد با مساحتی 30 هزار هکتار گسترش يافته است. در این میان کویر اردکان یا سیاه کوه یکی از این مناطق به شمار می رود که هر ساله پذیرای گردشگران بسیاری از نقاط مختلف کشور و حتی جهان است.

کویر اردکان در عرض جغرافیایی 33 درجه و 30 دقیقه و 33 ثانیه درجه شمالی و طول جغرافیایی 53 درجه و 15 دقیقه شرقی در جنوب کویر مرکزی، دست کویر یا کویر بزرگ، قرار گرفته است. این کویر جزئی از چاله یزد – اردکان است که از کویر مرکزی به وسیله کوه های کم ارتفاع و تپه هایی جدا شده است. در سمت جنوب، کوه های عقدا و شیرکوه این چاله را از چاله های مابین زاگرس و رشته مرکزی جدا می کنند. این کویر از لحاظ اقلیمی یکی از خشک ترین نواحی یزد به شمار می رود، به زوری که با تبخیر بالقوه حدود 3000 میلی متر در ایستگاه چاه افضل در مجاوت کویر، بارش میانگین سالیانه آن تنها به حدود 52 میلی متر می رسد. اگر می خواهید در مورد این کویر بیشتر بدانید ادامه این مطلب از مجله مستر بلیط را تا انتها مطالعه کنید.

ساختار و جاذبه های گردشگری کویر

ساختار و جاذبه های گردشگری کویر

ساختار این کویر به شکل یک نعل اسب است که در جهت شمال غربی – جنوب شرقی کشیده شده است. این منطقه کویری بین دو کوه منفرد هریشت، به ارتفاع ۱۹۳۹ متر در جنوب، و سیاه‌‌ کوه، به ارتفاع ۲۰۵۰ متر در شمال، قرار دارد و مکانی مناسب برای جذب جریان‌ های آبی و سیلابی به شمار می رود، که از دامنه‌ این دو کوه سرازیر می‌شود. نواحی اطراف و مرز های کویر را محدوده ‌هایی پوشیده از سنگ‌های آذرین و آهکی شکل می دهند. همچنین مخروط افکنه ‌هایی، که وسعت زیادی دارند، در این کویر شکل گرفته ‌اند. منطقه ای باتلاقی در فاصله‌ی میان زمین ‌های پف کرده و نمک‌ زار دیده می شود. فعالیت های متنوعی را می توان در نواحی کویری انجام داد که برخی از آنها عکاسی، شتر سواری و … به شمار می روند. مستر بلیط به شما کمک می کند تا بلیط سفر خود را به صورت آنلاین و در کمترین زمان ممکن تهیه کنید و سفر خود به این منطقه را آغاز کنید.

راه های دسترسی به کویر

راه های دسترسی به کویر

برای اینکه بتوانید به این کویر بروید باید در ابتدا راهی شهر اردکان در یزد شوید. که این مقوله نیز با خرید بلیط قطار اردکان به صورت آنلاین و در اسرع وقت انجام پذیر است. پس از سیدن به اردکان باید از طریق جاده‌ی اردکان به احمدآباد به سمت این محل حرکت کنید و سپس جاده‌ای خاکی از احمدآباد که از کنار خط آهن می‌گذرد، عبور کنید، که انتهای این مسیر کویر اردکان است.

بازدید از کویر اردکان

برای دیدار از این محل نیازی به پرداخت هزینه نیست و می توانید به صورت رایگان از آن دیدن کنید. برای رفتن به این محوطه بهترین زمان اواسط پاییز تا اواسط زمستان به شمار می رود.

نوشته کویر اردکان اولین بار در مجله مِستر بلیط. پدیدار شد.

برچسب ها: بدون برچسب

ثبت دیدگاه

لطفا همه ی قسمت ها را تکمیل کنید.