گروه استانها ـ روند نزولی نرخ ابتلا ادامهدار شد و نهایتاً برخی کارشناسان معتقدند از قله پیک ششم عبور کردهایم اما گروهی دیگر براینباورند که زیرگروههای ویروس امیکرون میتواند بحرانآفرین باشد.
– اخبار استانها –
بهگزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم؛ بررسیهای آماری نشان میدهد اگرچه در چند روز گذشته روند نزولی نرخ ابتلای روزانه ادامهدار شده است و بهگفته برخی کارشناسان از قله پیک کرونایی در پایان سال 1400 عبور کردهایم اما برخی دیگر از کارشناسان با اشاره به شناسایی مواردی از ابتلا به زیرگروههای امیکرون در کشور معتقدند نباید در شرایط فعلی دچار اشتباه محاسباتی شد و نباید پروتکلهای تعیینشده را نادیده گرفت.
در این زمینه کارشناسان بهداشت و درمان ضمن اشاره به شناسایی زیرگونههای مختلف امیکرون تأکید میکنند: براساس تحقیقات علمی ویروس جهشیافته امیکرون دارای زیرگروههای متفاوتی است که هرکدام دارای خصوصیات منحصربهفردی هستند و اکنون در کشورمان شواهد نشان میدهد که مواردی از ابتلا به زیرگروه BA.2 گزارش شده است که همین نکته تأکیدی بر این موضوع است که عادیانگاری آن هم در شلوغیهای روزهای پایانی سال میتواند مشکل آفرین شود و نهایتاً تمام دستاوردهای چندماه اخیر در مدیریت بحران کرونا را از بین ببرد.
این گروه همچنین معتقدند از قله پیک ششم با سویه اُمیکرون از نظر بستری و مرگ گذر کردهایم، اما از نظر مرگومیر تأخیر داریم و طی یکی ـ دو هفته دیگر از قله عبور میکنیم، بنابراین توجه به پروتکلها و مشارکت همگانی در طرح ملی واکسیناسیون جهت تکمیل فرآیند الزامی و البته تعیینکننده است.
از سوی دیگر کارشناسان تأکید میکنند: علت اینکه تعداد زیادی از شهرهای قرمز از وضعیت قرمز کرونایی سریعاً خارج شدند، پدیده و ویژگی خود این ویروس است بهطوری که در سایر مناطق دنیا هم سرعت افزایش موارد با اُمیکرون و بعد هم پایین آمدن موارد بیش از دلتا بود. همواره هم اعلام کرده بودیم که امیدواریم سرعت ابتلا همانطور که بهسرعت بالا میرود، بهسرعت هم کاهش یابد؛ بنابراین این اتفاق ناشی از رفتار ویروس کرونا با سویه اُمیکرون است.
بهاین ترتیب اگرچه در زمان حاضر روند بستری و ابتلای ناشی از اُمیکرون در کشور رو به کاهش است، اما نکته مهم این است که فعلاً اطلاعات کافی از عملکرد و چگونگی فعالیت زیرگروههای امیکرون نداریم و شاید منطقیترین راهکار این است که با رعایت کامل پروتکلها و کنترل جابهجایی جمعیت بهگونهای برنامهریزی کنیم که برای خانواده خود شب عیدی امیکرون یا زیرگروههایش را سوغات نبریم.
نوروز 1401 کدام افراد میتوانند سفر بروند؟
اغلب هموطنان درشرایطی که کمتر از 20 روز به آغاز تعطیلات نوروز 1401 مشغول برنامهریزی برای سفرهای نوروزی خود هستند که هنوز هم ویروس منحوس در سراسر ایران فعال است و مشکلاتی را ایجاد میکند.
در همین زمینه ستاد ملی مقابله با کرونا اگرچه همواره تأکید بر عدم سفرهای غیرضروری دارند، اما بههرحال با توجه به آغاز تعطیلات مسئولان مربوطه بهگونهای تصمیمگیری کردهاند که اگر کسی قصد سفر داشته باشد باید براساس اصول و قواعدی که تعیین شده است اقدام به برنامهریزی کند که در این زمینه مسافران به دو گروه استفادهکنندگان از وسایل نقلیه شخصی و وسایل نقلیه عمومی تقسیم شدهاند.
در این زمینه ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن تأکید بر اینکه محدودیت تردد برای سفرهای نوروزی 1401 تعیین نشده است رسماً اعلام کرد: برای افرادی که قصد سفر با وسیله نقلیه شخصی دارند قواعدی مشخص شده است که در این بخش اصولاً مالک خودرو را ـ شخصی که پلاک به نام وی ثبت شده است ـ رصد میکند و مورد ارزیابی هوشمند قرار میدهد، اما آن گروه از افراد که برای مسافرتهای داخلی یا خارجی استفاده از وسایل نقلیه عمومی را مدنظر دارند مشخصاً براساس کد ملی و بهصورت فردی مورد غربالگری برای سفرهای نوروزی قرار خواهند گرفت.
دوربینهای پلیس در سراسر کشور فعال هستند
در این زمینه جانشین پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انظامی جمهوری اسلامی در خصوص چگونگی سفرهای نوروزی در گفتوگو با رسانهها اظهار داشت: برابر مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا افرادی که سه دوز واکسن کرونا را تزریق کرده باشند برای سفر به دیگر شهرها در نوروز هیچ محدودیتی ندارند؛ حتی اگر شهرها در شرایط قرمز کرونایی باشند.
سردار سید تیمور حسینی تصریح کرد: بر اساس همین مصوبه افرادی که سه دوز واکسن را تزریق نکرده باشند با محدودیت تردد مواجه هستند.
وی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا باید پلاک خودروی شخصی برای سفر نوروزی در سامانهای ثبت شود یا نه؛ گفت: افرادی که دوزهای واکسن کرونا را تزریق کردهاند و میخواهند برای نوروز عازم شهرهای دیگر شوند، نیازی نیست مشخصات خود یا پلاک خودروی شخصی را در سامانهای ثبت کنند، چون دوربینها و تجهیزات فنی پلیس براساس دادههای اطلاعاتی بهصورت کاملاً مکانیزه غربالگری و کنترل را انجام میدهند.
سردار حسینی خاطرنشان کرد: دوربینهای هوشمند جادهای شماره پلاک خودروها را ثبت میکنند و اگر مالک خودرو 3 دوز واکسن را تزریق نکرده باشد تردد و سفرش غیرمجاز تلقی میشود و روزانه یکمیلیون تومان جریمه خواهد شد،
این درحالی است که سایر افراد که قصد استفاده از وسایل نقلیه عمومی را هم دارند براساس قوانین تعیینشده از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا توسط سامانههای موجود و قوانین تأییدشده مشخصاً از سوی نهاد ارایهدهنده خدمات مثل اتوبوسرانی، ایرلاینها، قطار و… مورد غربالگری قرار میگیرند و درصورتی که مراحل واکسیناسیون را تکمیل انجام داده باشند یا برگه تست منفی همراه داشته باشند بدون مانع میتوانند نسبت به سفر خود برنامهریزی کنند.
از سوی دیگر ستاد ملی مقابله با کرونا برای مدیریت کمهزینه پیک ششم و البته شکست چرخه انتقال بیماری واحدهای صنفی، رانندگان وسایل نقلیه عمومی بهخصوص تاکسیها، اتوبوسها و مینیبوسهای بینشهری را هم مشمول رعایت قوانین کرده و مسافران آنها را ملزم به الصاق بارکدهای سلامتی درمعرض دید عموم کرده است اما هموطنان میتوانند برای ملاحظه شرایط خود براساس قوانین تعیینشده ستاد ملی مقابله با کرونا از طریق سامانه امیدـ لطفاً روی لینک کلیک کنید ـ اطلاعات مورد نظر را به دست آورند.
استان اصفهان/ 760 بیمار مبتلا به کرونا در اصفهان شناسایی شدند
پژمان عقدک در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته 760 مورد مثبت ابتلای قطعی گزارش شده است.
وی افزود: در همین بازه زمانی 2125 تست کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گرفته شده که از این میزان 760 مورد مثبت اعلام شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 1020 بیمار کرونایی بستری هستند، گفت: در شبانهروز گذشته 146 بیمار به بیماران بستری اضافه شدند و 198 بیمار هم ترخیص شدند.
عقدک تصریح کرد: 181 نفر هم در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و حال وخیمتری نسبت به بقیه بستریها دارند.
وی ادامه داد: 9 مورد فوتی کرونا در 24 ساعت گذشته گزارش شده که 8 مورد آن قطعی و 1 مورد مشکوک به کرونا بودند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به مجموع بیماران کرونایی بستری شده از ابتدا تا کنون، اظهار داشت: 199 هزار و 113 بیمار در اثر ابتلا به ویروس منحوس کرونا بستری شدند که از این تعداد 134 هزار و یک نفرنفر بهبود و 6 هزار و 500 نفر فوت کردند.
استان ایلام/ 137 مورد شناسایی بیمار جدید در یک روز
جاسم محمدی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ایلام، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد 77 هزار و 457 نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شدهاند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 137 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه درحال حاضر 93 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 33 بیمار جدید در بیمارستانها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبودیافتهها 73 هزار و 550 نفر بوده است.
محمدی گفت: در 24 ساعت گذشته مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان گزارش نشده و مجموع فوتشدگان ناشی از کرونا تا کنون یک هزار و 207 نفر بوده است.
2 فوتی کرونایی در اردبیل به ثبت رسید
علی محمدیان با اشاره به آمار کرونا در استان اردبیل اظهار داشت: با بستری 35 بیمار جدید کرونایی در 24 ساعت اخیر، تعداد بیماران کرونایی بستری در مراکز درمانی استان اردبیل به 236 بیمار کاهش یافت و متاسفانه طی این مدت 2 مورد فوتی ناشی از کرونا ثبت شده است.
وی افزود: در حال حاضر 51 بیمار بدحال نیز در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند. همچنین خوشبختانه 37 بیمار در 24 ساعت گذشته با بهبودی نسبی از مراکز درمانی استان ترخیص شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل با اشاره به تزریق 2 میلیون و 108 هزار و 355 دُز واکسن کرونا در استان اردبیل، بیان کرد: از این تعداد، 946 هزار و 699 دُز مربوط به مرحله اول، 822 هزار و 641 دُز مربوط به مرحله دوم و 339 هزار و 15 دُز مربوط به مرحله سوم واکسیناسیون است.
وی گفت: براساس آخرین وضعیت اعلام شده توسط وزارت بهداشت، همچنان شهرستانهای پارسآباد، مشگینشهر، گرمی و سرعین در وضعیت قرمز، شهرستانهای اردبیل و بیلهسوار در وضعیت نارنجی، شهرستانهای خلخال، اصلاندوز، کوثر، نیر و نمین در وضعیت زرد قرار دارند.
استان بوشهر/ روند نزولی بستری بیماران در مراکز درمانی ادامه دارد
احمد یزدانپناه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر بر ضرورت تکمیل واکسیناسیون برای مقابله با بیماری کرونا تأکید کرد و اظهار داشت: علاوه بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی تکمیل واکسیناسیون برای مقابله با بیماری کرونا ضروری است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از سیر نزولی ابتلا به بیماری کرونا خبر داد و بیان کرد: میزان مراجعه سرپایی و بستری بخش کرونا به شدت کاهش یافته که ادامه این روند مستلزم رعایت همه جانبه شیوهنامه بهداشتی است.
وی با اشاره به کاهش 30 درصدی مبتلایان به بیماری کرونا در پیک ششم خاطر نشان کرد: با ادامه سیر نزولی مبتلایان به بیماری کرونا تعداد بیماران بستری بخش کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر از 242 به 158 بیمار کاهش یافت.
یزدانپناه با بیان اینکه در شبانهروز گذشته 40 بیمار جدید در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری شدهاند تصریح کرد: اکنون 25 بیمار کرونایی در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که 18 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از فوت 2 بیمار کرونایی دیگر در شبانهروز گذشته خبر داد و خاطر نشان کرد: 2 آقا با 79 و 52 سال سن به سبب ابتلا به کرونا جان باختند و اکنون تعداد فوتیهای کرونایی استان بوشهر در 2 سال گذشته تاکنون به 2 هزار و 99 نفر رسیده است.
وی افزود: خوشبختانه در شبانهروز گذشته 48 بیمار بخش کرونایی با حال عمومی خوب از بیمارستانهای استان بوشهر ترخیص شدهاند که از این تعداد، ابتلای 18 مورد به کرونا مثبت، قطعی بوده است.
استان خراسان رضوی / 299 بیمار جدید کرونایی در استان ثبت شد
محمد پهلوان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس با بیان اینکه در حال حاضر 953 بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند اظهارداشت: از این تعداد 713 بیمار در مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری هستند.
وی تصریح کرد: 228 بیمار مبتلا به کرونا در بخشهای مراقبت ویژه استان بستری هستند که از این تعداد 167 بیمار در مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تحت مراقبت قرار دارند.
رئیس کمیته رسانه و اطلاع رسانی کووید-19 دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در شرایط حال حاضر تکمیل واکسیناسیون و رعایت دستورالعمل های بهداشتی، بهترین راهکار پیشگیری از کرونا محسوب میشود اظهار کرد: طی یک روز گذشته یک هزار و 189 بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا به صورت سرپایی به بیمارستان ها و مراکز خدمات جامع سلامت زیر پوشش دانشگاه مراجعه نمودند.
پهلوان با بیان اینکه تمامی سطوح بهداشتی و درمانی در سطح استان، همچنان آماده خدمات رسانی به بیماران هستند تصریح کرد: عموم مردم در صورت ابتلا به علائم، ضمن تماس با سامانه 191، به نزدیکترین مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه با همکاری مناسب مردم، در حال حاضر پوشش واکسیناسیون دز اول و دوم در گروه سنی بالای 12 سال مناسب است عنوان کرد: تکمیل واکسیناسیون برای افراد بالای 18 سال و توجه به واکسیناسیون کودکان 5 تا 11 سال از مهمترین مواردی است که در شرایط حال حاضر عموم مردم باید نسبت به آن توجه کنند تا بتوان با افزایش ایمنی نسبی جامعه، کرونا را کنترل و مهار کرد.
استان خراسان جنوبی/ ثبت 6 مورد فوت کرونایی در 24 ساعت گذشته
دبیر ستاد پیشگیری و کنترل کرونا در استان گفت: روز گذشته 128 آزمایش جدید کرونا در استان انجام شد که 55 مورد مثبت جدید شناسایی شد.
غلامرضا شریف زاده افزود: از این تعداد 27 مورد از بیرجند، 5 مورد از قاین، سربیشه، نهبندان، طبس هر کدام 4 مورد، درمیان، فردوس و سرایان کدام 3 مورد، زیرکوه و بشرویه هر کدام یک مورد شناسایی شد.
به گفته دبیر ستاد پیشگیری و کنترل کرونا در استان در حال حاضر 101 بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای خراسان جنوبی بستری هستند که 93 نفر کرونا مثبتند و از این تعداد 25 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که حال 5 نفر نامساعد است.
وی گفت: در شبانه روز گذشته 6 نفر دیگر در استان براثر این بیماری جان خود را از دست دادند و مجموع موارد فوت به یک هزار و 374 نفر افزایش یافت.
شریف زاده افزود: در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا در استان 576 هزار و 570 نفر واکسن نوبت اول، 516 هزار و 493 نفر واکسن نوبت دوم و 199 هزار و 400 نفز واکسن نوبت سوم را دریافت کردند.
کاشان/ 3 مورد فوتی ناشی از کرونا ثبت شد
خوشبختانه با بهبود شرایط کاشان در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارد اما این موضوع نشان از آن دارد که ویروس کرونا در منطقه کاشان همچنان جولان میدهد و تا حدودی از پیک ششم کرونا عبور کردیم.
مهدی دلاوری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 9 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد هشت بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و یک بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء بستری شده و بیماری نیز در بیمارستان ثامن شهرستان آران و بیدگل بستری نشده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل 24 و حداکثر 87 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز بیمار با سن 86 سال به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.
دلاوری با بیان اینکه تاکنون 119 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 97 بیمار در شهرستان کاشان و 22 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند و از تعداد کل بیماران 21 بیمار به صورت موقت بستری شدند.
وی از بستری 29 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبتهای ویژه در دو مرکز درمانی شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت گذشته متاسفانه یک خانم 45 ساله و دو آقا 71 و 79 سال در شهرستان کاشان بر اثر کرونا جان خود را از دست داده است.
دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 15 مورد میرسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 26 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون شش هزار 941 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند.
وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکلهای بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند.
استان کرمان/ فوتیهای کرونا تک رقمی شد
بر اساس آخرین نقشه رنگبندی رسمی کشور که هفتم اسفندماه توسط وزارت بهداشت منتشر شد، در حال حاضر 15 شهر استان کرمان در وضعیت قرمز، 6 شهر در وضعیت نارنجی و 2 شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19 تا ظهر روز قبل اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 408 مورد است.
وی ادامه داد: از این تعداد 250 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 28 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 69 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 13 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 48 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 110 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: با فوت 9 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان، مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 5 هزار و 437 مورد رسیده است.
صحبتی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان دو میلیون و 279 هزار و 855 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را یک میلیون و 987 هزار و 250 مورد و در نوبت سوم 758 هزار و 323 دوز تزریق شده است.
مطابق آخرین رنگبندی اعلام شده وضعیت کرونا، در حال حاضر شهرستانهای کرمان، زرند، کوهبنان، راور، رفسنجان، بردسیر، رابر، شهربابک، سیرجان، بافت، ارزوئیه، بم، نرماشیر، قلعهگنج و منوجان در وضعیت قرمز قرار دارند.
وضعیت کرونا در انار و فاریاب زرد است و سایر شهرستانهای استان در وضعیت نارنجی قرار دارند و این در حالی است که نسبت به هفته گذشته که 21 شهرستان استان در وضعیت قرمز قرار داشتند، تعداد مناطق و شهرستانهای نارنجی و زرد افزایش یافته است.
استان کرمانشاه/ ثبت 9 مورد فوتی ناشی از کرونا در 24 ساعت گذشته
مهدی محمدی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته 48 مورد مثبت بستری و 60 مورد بیمار سرپایی مبتلا به کرونا در کرمانشاه شناسایی شده است.
وی عنوان کرد: در شبانه روز گذشته با ثبت 9 مورد فوتی دیگر ناشی از کرونا شمار جانباختگان این ویروس منحوس در استان به 3039 نفر رسید.
محمدی گفت: همچنین در این مدت 93 مورد بیمار بستری جدید گزارش شده و 74 نفر نیز بعد از بهبودی از بیمارستان ترخیص شدهاند.
وی افزود: اکنون 399 بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری هستند و 31 نفر نیز به عنوان بستری موقت رمدسیویر دریافت میکنند.
محمدی گفت: از مجموع بیماران بستری 120 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و حال 18 نفر از آنها وخیم است.
استان سمنان/تعداد مبتلایان به کرونا در استان سمنان رو به کاهش است
کامران قدس، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی سمنان در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: در شبانهروز گذشته، 14 نفر در مجموعه تحت پوشش این دانشگاه بستری شدند گفت: مجموع بستری هادر بیمارستانها 92 نفر هستند.
وی افزود: علیرغم کاهش بستریها و مبتلایان ولی شمار بیماران بدحال هم چنان ادامه دارد به طوری که 43 بیمار در بخش مراقبت ویژه بستری هستند و چهار نفر از هم استانیها فوت کردند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان عنوان کرد: رعایت اصول بهداشتی نظیر زدن ماسک از خانه تا خانه، رعایت فاصله گذاریهای اجتماعی، پرهیز از دورهمی های خانوادگی و حضور نیافتن در اماکن عمومی و پرتردد و دیگر اصول و پروتکلهای بهداشتی لازم در پیشگیری از ابتلای افراد به کرونا بسیار مهم و ضروری است و همگان باید نسبت به این مسائل توجه جدی داشته باشند.
قدس بیان کرد: در کنار رعایت اصول بهداشتی اما واکسیناسیون علیه کرونا بسیار مهم و ضروری است؛ بنابراین افرادی که تا کنون نسبت به این امر اقدام نکردهاند لازم است هر چه زودتر به مراکز درمانی مربوطه درمحل سکونت خود در سراسر استان سمنان مراجعه کنند و و دیگر افراد نیز نسبت به تکمیل تزریق سه دُز واکسن خود اقدام کنند.
وی عنوان کرد: با توجه به در پیش بودن مسافرتهای نوروزی از عموم مردم خواهشمندیم نسبت به توصیهها و هشدارهایی که از سوی دانشگاههای علوم پزشکی و ستاد استانی مقابله با کرونا داده میشود؛ توجه جدی داشته باشند تا از گرفتار شدن در دام کرونا در امان باشند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان بیان کرد: از هشت شهرستان استان سمنان پنج شهرستان سمنان، شاهرود، دامغان، مهدیشهر و آرادان در وضعیت قرمز و سه شهرستان سرخه، گرمسار و میامی در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارند.
استان قزوین/ نرخ مرگ و میر 67 درصد کاهش یافت
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین از افزایش 16.3 درصدی موارد روزانه ابتلای قطعی به کرونا در استان خبر داد و اظهار داشت: در 24 ساعت اخیر 93 بیمار کرونایی جدید در آزمایشگاههای منتخب کووید-19 استان شناسایی شدند که این آمار در مقایسه با روز گذشته 13 نفر افزایش یافته است.
جلال رحمانی با اشاره به کاهش 10 درصدی موارد روزانه بستریهای کرونایی اضافه کرد: در شبانهروز گذشته 44 بیمار کرونایی با علایم حاد تنفسی در بیمارستانهای استان قزوین بستری شدند که این آمار در قیاس با روز قبل 5 نفر کاهش یافته است.
وی از کاهش 11 درصدی آمار بیماران بدحال کرونایی خبر داد و گفت: در حال حاضر 15 بیمار کرونایی با حال وخیم زیر دستگاه کمکتنفسی در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان قزوین بستری شدند که این آمار در مقایسه با روز پیش 4 نفر کاهش داشته است.
وی همچنین از افزایش 67 درصدی نرخ مرگومیر روزانه کرونایی در استان قزوین خبر داد و افزود: در 24 ساعت اخیر 5 بیمار کرونایی بدحال به دلیل شدت علایم بیماری و ضعف جسمانی مفرط جان خود را از دست دادند که این آمار نسبت به روز گذشته 2 نفر بیشتر شده است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به کاهش 42 درصدی نرخ بهبود کرونایی در استان گفت: در شبانهروز گذشته 32 بیمار کرونایی با علایم قطعی بهبود و نقاهت از بیمارستانهای استان قزوین مرخص شدند که این آمار در مقایسه با روز قبل 23 نفر کمتر شده است.
رحمانی ادامه داد: در نهایت آمار مجموع بستریهای کرونایی فعلی استان قزوین با حدود یک درصد افزایش به 286 نفر رسید که در قیاس با روز پیش 2 نفر افزایش یافته است.
آذربایجانغربی/ 8 فوتی کرونا در 24 ساعت گذشته
سید جلیل موسوی دبیر قرارگاه دانشگاهی کنترل و مدیریت کرونا آذربایجانغربی، در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته در استان، 8 نفر جان خود را به دلیل ابتلا به کرونا از دست دادهاند.
وی با توجه به روند نزولی مراجعات سرپایی، افزود: در طی شبانه روز گذشته، 310 مورد ابتلا جدید به کرونا در استان ثبت شده است.
دبیر قرارگاه دانشگاهی کنترل و مدیریت کرونا آذربایجانغربی، بیان کرد: در طی بیست و چهار ساعت گذشته در استان 10 هزار و 893 دز واکسن تزریق شده است.
استان گیلان/ 90 درصد مردم استان دو دوز واکسن کرونا تزریق کردهاند
براساس آخرین اعلام سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در حال حاضر 593 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان گیلان بستری هستند و روند صعودی آمار بستریشدگان کرونایی در استان گیلان از هفته گذشته نزولی شده است.
طبق اعلام سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان 106 بیمار کرونایی جدید در شبانهروز گذشته به آمار بستریشدگان کرونایی در بیمارستانهای استان گیلان افزوده شدهاند؛ در سایه رعایت پروتکلهای بهداشتی و واکسیناسیون شاهد کاهش آمار بیماران جدید هستیم.
همچنین 110 نفر از بیماران کرونایی در استان گیلان به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان بستری هستند که 8 نفر از این تعداد در شبانهروز گذشته به دلیل وخامت حالشان به این بخش منتقل شدهاند.
طبق آخرین اعلام رنگبندی شهرها تالش، رضوانشهر، ماسال، فومن، شفت، رشت، آستانهاشرفیه، لنگرود، املش و سیاهکل و خمام 11 شهرستان نارنجی گیلان و آستارا، بندرانزلی، صومعهسرا، رودبار، رودسر و لاهیجان 6 شهرستان قرمز استان هستند.
با توجه به اهمیت تزریق واکسن کرونا برای پیشگیری از شیوع بیشتر این بیماری در سطح جامعه و کاهش شدت علائم آن پس از ابتلا به کرونا در حال حاضر بیش از 90 درصد جمعیت 12 سال به بالا در گیلان هر دو دز واکسن کرونا را دریافت کردند.
استان مرکزی/ 48 مورد بستری جدید کرونا در 24 ساعت
سیدمحمد جمالیان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اراک ، با اشاره به وضعیت کرونایی استان اظهار داشت: بر اساس آخرین نتایج آزمایشگاهی در مورد بیماری کروناویروس 276 مورد جدید ابتلا در 24 ساعت گذشته شناسایی شدهاند که به این ترتیب تعداد موارد مبتلا به کرونا ویروس از زمان شیوع این ویروس تاکنون به 121 هزار و 493 نفر رسیده است
وی افزود: در 24 ساعت گذشته 48 مورد جدید بستری از مبتلایان به کرونا در بیمارستانهای استان مرکزی گزارش شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: 219 مورد از بیماران جدیدی که شناسایی شدهاند نیز به صورت سرپایی بوده، که تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه میشوند.
جمالیان بیان کرد: متاسفانه در 24 ساعت گذشته 9 مورد فوتی در اثر ابتلا به ویروس کرونا در استان مرکزی گزارش شده است که با این حساب تعداد فوتیها در اثر این بیماری در استان به 3 هزار و 129 نفر میرسد.
آخرین اخبار امیکرون در ایران| نبض تند سویه جدید در پیک ششم/ استانها به قله نزدیکتر شدند/ افزایش معنادار نرخ ابتلا + نقشه و نمودارآخرین اخبار امیکرون در ایران| کاهش 54 درصدی شهرهای قرمز کرونایی/ مدیریت همهگیری را فدای خرید شب عید نکنیم + نقشه و نمودارآخرین اخبار امیکرون در ایران| نرخ ابتلای روزانه در مرز 10هزار نفر/ رشد 7.58درصدی موارد فوتی در یک روز/ 4 رکن اصلی مدیریت کمهزینه پیک ششم چیست؟ + نقشه و نمودار
استان همدان/ 3 شهرستان در وضعیت قرمز
علیرضا توقیری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: در روز گذشته 78 بیمار جدید کرونایی در بخش بستری و سرپایی مراکز درمانی استان شناسایی شده است.
وی با بیان اینکه دیروز 3 بیمار مبتلا به کرونا بخاطر شدت بیماری جان خود را از دست دادند، تصریح کرد: از ابتدای شروع اپیدمی کرونا تاکنون 3 هزار و 238 بیمار فوت شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه در حال حاضر 492 بیمار تنفسی مشکوک و مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند، گفت: در روز گذشته 3 هزار و 173 بیمار تنفسی و مشکوک به کرونا به مراکز درمانی استان مراجعه کردند.
توقیری با اشاره به اینکه 14 بیمار مبتلا به کرونا در بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی استان بستری هستند، تصریح کرد: در روزهای گذشته روند بستری بیماران نزولی شده است.
وی افزود: از ابتدای اپیدمی تاکنون 142 هزار و 360 بیمار مبتلا به کرونا در بخش بستری و سرپایی شناسایی شده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه افراد هرچه سریعتر برای تزریق دز سوم واکسن خود اقدام کنند، گفت: تاکنون 3 میلیون و 66 هزار و 540 دز واکسن کرونا برای جامعه هدف در استان همدان تزریق شده است.
انتهای پیام/ی